Rabarberu krēms

2022-08-25 Receptes autors Worldrecipes.lv

Rabarberu krēms
Šādu krēmu var pagatavot arī no citiem augļiem un ogām, piemēram zemenēm, upenēm, mellenēm, avenēm, āboliem. Svaigās ogas sablendē ar cukuru, ābolus vispirms izcep cepeškrāsnī un izberž caur sietu.

Pasniedz pārlietu ar vaniļas mērci.

Sastāvdaļas

    • rabarberi - 2 kāti
    • cukurs - 8 ēdamkarotes+2 tējkarotes
    • saldais krējums - 200 ml

    Pagatavošana

  1. 1. Rabarberus nomizo un sagriež gabaliņos, liek katliņā, pārber ar cukuru un kādu laiku atstāj, lai tas ievelkas.
  2. 2. Kad izdalījusies sula, uz mazas uguns sutina mīkstus. Masu pārlej sietā, lai nedaudz notek šķidrums, un atdzesē.
  3. Reklāma
  4. 3. Saputo saldo krējumu ar 2 tējkarotēm cukura, uzmanīgi iecilā rabarberu masu.
Rabarberu sambuks
(1)
Bezgalgardā biezpienkūka
(2)