Vārītas vistas kājas mērcē

2023-05-02 Receptes autors Worldrecipes.lv

Vārītas vistas kājas mērcē
Vistas kājiņas biežāk ir sastopamas zooveikalos, nevis uz mūsu šķīvjiem, lai gan tās ir īpaši svarīgs kalogēna avots. Kalogēns ir būtisks cilvēka muskuļu un skeleta sistēmas saistaudu veidošanās procesā. Tas arī uztur ādas elastību, novēršot grumbu veidošanos. Tāpēc noteikti ir vērts tos ēst! 

Kāda ir to garša? Ja jums garšo cūkas kājiņas, jums patiks arī vistas kājiņas. Tās īpaši mīl un ēd Āzijas valstu iedzīvotāji. Ja iespējams, iesaku izvēlēties mājas vistu kājas, jo tās ir lielākas un vēl garšīgākas.

Sastāvdaļas

    • vistas kājas: 1 kilograms
    • ķiploki: 5 krustnagliņas (sasmalcinātas)
    • žāvēts oregano: 1 tējkarote
    • sāls: 1 tējkarote
    • saldās paprikas pulveris: 1 tējkarote
    • saldās paprikas pulveris: 0,5 tējkarotes
    • piparu pulveris: 0,5 tējkarotes
    • malti koriandra kodoli: 0,5 tējkarotes
    • Ķimenes: 1 tējkarote
    • Selerijas kātiņi: 1 tējkarote
    • Selerijas kātiņi: 0,5 tējkarotes
    • Koriandra kodoli: 0,5 tējkarotes
    • mārkoņi: 2
    • ūdens: 3 glāzes
    • tomātu pasta: 1 ēdamkarote
    • asmalcināti pētersīļi: 2 ēdamkarotes

    Pagatavošana

  1. 1. Vispirms nomazgājiet vistu kājas, nomizojiet atlikušo ādu, ja tāda ir, un apgrieziet nagus. Nogrieziet nagus nevis tā, kā to darītu paši, bet gan caur locītavu, kas atrodas vistuvāk nagam.
  2. vistas kājiņas - bez naga
  3. 2. Pagatavojiet maisījumu no ķiplokiem, oregano, sāls, saldās un kūpinātās paprikas, sīpolu pulvera, koriandra un ķimenes un uzberiet to vistu kājām.
  4. Reklāma
  5. 3. Vistu kājas ielieciet ledusskapī, lai tās marinētu uz nakti.
  6. 4. Tad katliņā vai pannā ar augstāku malu uzkarsē eļļu, pievieno marinētās kājas un, maisot, cep, līdz kājas viegli apbrūnē.
  7. 5. Pievienojiet kubiņos sagrieztus burkānus, seleriju kātiņus un tomātu pastu, ielejiet ūdeni, pārklājiet ar vāku un vāriet apmēram 60 minūtes.
  8. 6. Pēc stundas noņemiet vāku un, nepārtraukti maisot, vāriet, līdz šķidrums ir iztvaikojis un mērce ir bieza.
  9. 7. Nosakiet sāls garšu. Tieši pirms pasniegšanas iemaisiet sasmalcinātus pētersīļus. Izbaudiet!
Butter chicken recepte - Indijas sviesta vistas
(1)
Grillēta vistas fileja ar ceptiem dārzeņiem krēmīgā mērcē
(1)
Pasta ar vistu, spinātiem un tomātiem
(1)
Vistas salāti ar augļiem un zilo sieru
(1)
Pasta ar dārzeņiem, vistu un saldo krējumu
(1)
Vistu spārniņi sojas un medus marinādē
(1)