Bao maizītes ar kraukšķīgu vistas gaļu

2023-05-10 Receptes autors Worldrecipes.eu

Bao maizītes ar kraukšķīgu vistas gaļu
Jautrais fakts - patiesībā ir nepareizi šīs maizītes saukt par "bao maizītēm", jo "bao" nozīmē "bulciņa", tātad tas ir tāpat kā teikt "bun bun bun bun". Šīs mīkstās un pūkainās tvaicētās maizītes ir ļoti garšīgas un daudzpusīgas, ar visdažādākajiem pildījumiem - panko maizītē var cept kraukšķīgu vistas gaļu, cūkgaļu vai liellopu gaļu, bet vegānu variantā - tofu, brokoļus, ziedkāpostus vai citus dārzeņus. Īsāk sakot, izmantojiet šo recepti tikai kā ideju vai vadlīnijas, kā pildīt brīnišķīgās smalkmaizītes! Izbaudiet!

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    8 Bao maizītes: 
    • 210 g miltu;
    • 5 g sausā rauga;
    • 1 ēd.k. 2 ēdamkarotes cukura;
    • 1 šķipsniņa sāls;
    • 115 g silta ūdens;
    • 1 ēd.k. 1 ēd.k. eļļas;
    • 1 tējk. cepamais pulveris;
    Kraukšķīgai vistas gaļai:
    • Vistas krūtiņas vai augšstilbu gaļu;
    • jūsu iecienītākās garšvielas - saldā, kūpināta paprika, ķiploku granulas vai ķiploku pipari;
    • sojas mērce;
    • panko rīvmaizi;
    • olu;
    • milti;
    • olīveļļa;
    Marinētiem burkāniem:
    • burkāniem;
    • ķiploku daiviņas;
    • 1 ēd.k. 1 ēd.k. 1 ēdamkarote etiķa (es izmantoju rīsu etiķi);
    • šķipsniņa cukura;
    Bao maizītes salikšanai:
    • 1 ēd.k. 1 ēd.k. 1 ēdamkarote majonēzes;
    • 1 ēdamkarote saldās čilli mērces;
    • "aisberga salāti;
    • iecienītākie garšaugi - koriandrs, pētersīļi vai sīpolu lapas;
    • čili pipari
    • sezama sēklas

    Recipe Directions

  1. 1. Bao maizītes: Lielā bļodā saberiet miltus, ieraugu, cukuru un sāli un samaisiet.
  2. 2. Ielej eļļu un siltu ūdeni, sāc maisīt ar karoti, tad sāc mīcīt.
  3. Reklāma
  4. 3. Mīkla būs mīksta, bet tai nevajadzētu pielipināt rokas, tāpēc, ja nepieciešams, pārkaisiet vēl nedaudz miltu. Mīkājiet mīklu apmēram 10 minūtes, līdz tā kļūst elastīga un gluda.
  5. 4. Apsmērējiet mīklu ar eļļu, pārklājiet ar tīru tējas dvieli un atstājiet uz 1 stundu siltumā, līdz mīkla divkāršojas (es to ievietoju cepeškrāsnī bez karstuma, zem tās novietoju cepamo trauku ar verdošu ūdeni - mīklas uzrūgšanai ideāli piemērota silta un mitra vide).
  6. 5. Kad mīkla ir uzrūgusi, nolieciet to uz darba virsmas, izlīdziniet un vienmērīgi pievienojiet cepamo pulveri. Ielieciet mīklu un mīciet vēl 5 minūtes.
  7. 6. Sadaliet mīklu 8 vienādās daļās un izveidojiet bumbiņas.
  8. 7. Sagrieziet cepamo papīru 8 gabalos.
  9. 8. Paņemiet mīklas bumbu un izrullējiet to aptuveni 9 x 12 cm lielā ovālā formā.
  10. 9. Apsmērējiet ar eļļu un salieciet uz pusēm, veidojot pusmēness formu.
  11. 10. Uzklājiet uz cepamā papīra un atstājiet uz 30 minūtēm, lai mīklas paceltos.
  12. 11. Uzkarsējiet ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai tvaicētājā (ja jums tāda nav, varat izmantot parastu katlu un sietu, taču ir svarīgi, lai sieta apakšdaļa nesaskartos ar verdošu ūdeni).
  13. 12. Ievietojiet bao bulciņas tvaicētājā ar papīru un pārklājiet tās ar vāku, kas ietīts tīrā virtuves dvielī (lai noturētu tvaiku un novērstu tā pilēšanu uz bulciņām). Tvaicējiet tvaikā 8 minūtes.
  14. 13. Krāsota vistas gaļa: Vistas gaļu sagrieziet dažus centimetrus lielos gabaliņos, iemarinējiet ar savām iecienītākajām garšvielām un sojas mērci un atstājiet ledusskapī uz pāris stundām vai, vēlams, uz nakti.
  15. 14. Vistas gabaliņus apviļāiet miltos, iemērciet olu baltumos un pievienojiet panko rīvmaizi, labi piespiežot to pie vistas gaļas.
  16. 15. Pārvietojiet uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru, aplejiet ar olīveļļu un cepiet cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta 180°C temperatūrā, apmēram 20 minūtes, pusceļā pagriežot.
  17. 16. Marinēti burkāni: Burkānus sarīvē vai noskūti plānās strēmelēs ar skuvekli, sasmalcina ķiplokus, pārlej ar etiķi un pievieno cukuru.
  18. 17. Labi samaisiet un atstājiet uz 10-15 minūtēm.
  19. 18. Bao bulciņu pagatavošana: Saldo čilli mērci sajauc ar majonēzi.
  20. 19. Sasmalciniet aisberga salātus, čilli piparus un sīpolu lapas.
  21. 20. Pievienojiet tvaicētai bao bulciņai marinētus burkānus, kraukšķīgu vistas gaļu, salātus, mērci un pārkaisiet ar sīpolu lapiņām, čilli pipariem un sezama sēklām. Baudiet!
Pīrādziņi ar svaigi sautētiem kāpostiem
(1)
Pīrāgi pīrādziņi
(1)
Bulciņas ar rozīnēm un riekstiem
(1)
Buljona pīrādziņi ar gaļu
(2)