Bao maizītes ar kraukšķīgu vistas gaļu

2024-06-14 Receptes autors Zaigas stūrītis

Bao maizītes ar kraukšķīgu vistas gaļu
Bao maizītes ir senas Āzijas virtuves klasika, kuru saknes meklējamas Ķīnā. Lai gan to pareizais nosaukums ir vienkārši "bao," kas nozīmē "bulciņa," Latvijā tās bieži sauc par "bao maizītēm." Šīs mīkstās un pūkainās tvaicētās bulciņas ir ļoti garšīgas un daudzpusīgas. Galvenā sastāvdaļa, vistas gaļa, ir lielisks olbaltumvielu avots, kas palīdz uzturēt muskuļu masu, uzlabo imūnsistēmu un veicina vispārējo veselību. Vistas gaļu var viegli aizstāt ar cūkgaļu, liellopu gaļu vai vegāniskām alternatīvām, piemēram, tofu, brokoļiem un ziedkāpostiem. Tas padara šo recepti pieejamu un piemērotu dažādām diētām un garšas vēlmēm.

Sastāvdaļas

    Bao maizītēm (8 Bao maizītes):
    • 210 g miltu
    • 5 g sausā rauga
    • 2 ēd.k. cukura
    • Šķipsniņa sāls
    • 115 g silta ūdens
    • 2 ēd.k. eļļas
    • 1 tējk. cepamā pulvera
    Kraukšķīgai vistas gaļai:
    • Vistas krūtiņa vai augšstilbu gaļa
    • Garšvielas: saldā un kūpināta paprika, ķiploku granulas
    • Sojas mērce
    • Panko rīvmaize
    • Ola
    • Milti
    • Olīveļļa
    Marinētiem burkāniem:
    • Burkāni
    • Ķiploku daiviņas
    • 1 ēd.k. rīsu etiķa
    • Šķipsniņa cukura
    Bao maizītes salikšanai:
    • 1 ēd.k. majonēzes
    • 1 ēd.k. saldās čilli mērces
    • Aisberga salāti
    • Koriandrs, pētersīļi vai sīpolu lapas
    • Čili pipari
    • Sezama sēklas

    Pagatavošana

  1. 1. Bao maizītes: Lielā bļodā saber miltus, raugu, cukuru un sāli, samaisa.
  2. 2. Pielej eļļu un siltu ūdeni, sāc maisīt ar karoti, pēc tam mīca ar rokām.
  3. Reklāma
  4. 3. Mīkla būs mīksta, bet ne lipīga, ja nepieciešams, pievieno vairāk miltu. Mīca apmēram 10 minūtes līdz elastīga un gluda.
  5. 4. Apsmērē mīklu ar eļļu, pārklāj ar tīru dvieli un atstāj siltā vietā uz stundu līdz mīkla dubultojas.
  6. 5. Pievieno cepamo pulveri, mīca vēl 5 minūtes.
  7. 6. Sadaliet mīklu 8 daļās, izveidojiet bumbiņas.
  8. 7. Sagriez cepamo papīru 8 gabalos.
  9. 8. Izrullē katru bumbiņu ovālā formā, apsmērē ar eļļu un saliec uz pusēm.
  10. 9. Novieto uz cepamā papīra un ļauj atpūsties 30 minūtes.
  11. 10. Tvaicētājā uzvāra ūdeni, maizītes liek tvaicēties 8 minūtes.
  12. 11. Kraukšķīgā vistas gaļa: Vistas gaļu sagriež gabalos, iemarinē ar garšvielām un sojas mērci, atstāj ledusskapī uz pāris stundām.
  13. 12. Gabaliņus apviļā miltos, tad olā un panko rīvmaizē.
  14. 13. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180°C apmēram 20 minūtes.
  15. 14. Marinēti burkāni: Burkānus sarīvē vai sagriež strēmelēs, pievieno sasmalcinātus ķiplokus, etiķi un cukuru
  16. 15. Atstāj marinēties 10-15 minūtes.
  17. 16. Bao maizītes salikšana: Sajauc saldo čilli mērci ar majonēzi.
  18. 17. Sasmalcina aisberga salātus, čilli piparus un sīpolu lapas.
  19. 18. Tvaicētās bao bulciņas piepilda ar marinētiem burkāniem, kraukšķīgu vistas gaļu, salātiem, mērci, un pārkaisa ar sezama sēklām.
  20. 19. Izbaudiet šīs gardās un uzturvielām bagātās bao maizītes, kas piedāvā gan tradicionālu, gan inovatīvu garšu kombinācijas!​
Bulciņas ar rozīnēm un riekstiem
(1)