Biešu sula - recepte un ieguvumi ķermenim

2023-05-12 Receptes autors Worldrecipes.eu

Biešu sula - recepte un ieguvumi ķermenim
Vēlos iepazīstināt mūsu lasītājus ar biešu sulu. Un pastāstīt dažus faktus (par to, ko tās dod mūsu organismam), kurus jūs, iespējams, nezināt.

Kā bietes var palīdzēt ikviena cilvēka veselībai?

Pirmkārt, bietes, iespējams, ir vienīgais dārzenis, kurā kalcija un nātrija attiecība ir neticami īpaša - 1:10. Tieši šī minerālvielu attiecība palīdzēs izvadīt kalciju, kas uzkrājas asinsvados. Tāpēc bietes ir īpaši noderīgas tiem, kas cieš no vēnu sacietēšanas / varikozām vēnām.

Bietes ir bagātas arī ar hloru, kas palīdz attīrīt nieres, aknas, žultspūsli un stimulē limfas cirkulāciju.

Bietes satur arī daudz pektīna. Tas ir augu aizsargs pret smagajiem metāliem, radioaktīvo starojumu un patogēnajām zarnu baktērijām. Pektīns palīdz arī pazemināt holesterīna līmeni cilvēka asinīs.

Biešu sulā ir daudz olbaltumvielu un aminoskābju. Tās palīdz cilvēka aknām cīnīties pret aknu aptaukošanos.

Šie dārzeņi ir arī bagāti ar dzelzi un var palīdzēt ikviena cilvēka organismam ražot sarkanās asins šūnas.

Biešu sula arī ļoti spēcīgi paplašina asinsvadus un uzlabo atmiņu. Tās var palīdzēt, ja ciešat no augsta arteriālā asinsspiediena vai anēmijas.
Reklāma

Biešu sulā ir arī daudz joda, mangāna, vara un cinka. Tas nozīmē, ka biešu sulas dzeršana var uzlabot arī redzi. Zinātnieki diezgan pārliecinoši apgalvo, ka cinks ir īpaši labvēlīgs cilvēkiem, kas pārcietuši miokarda infarktu un citas asinsvadu slimības.

Biešu sulā ir arī pigmenti, kas palīdz pazemināt arteriālo asinsspiedienu un stiprina kapilārus.

Kopš seniem laikiem šo sulu lietoja, lai atgūtu ziemā vai slimības laikā zaudētos spēkus.

Tas nav pārsteidzoši, jo biešu sula ir ļoti bagāta ar pretiekaisuma vielām. Biešu sulas kompreses ir ideāli piemērotas čūlu un čūlu ārstēšanai.

Nebaidieties dzert šo sulu, ja esat pārguris, stresā vai jums ir bezmiegs.

Ekseteras Universitātes (Apvienotā Karaliste) pētnieki apgalvo, ka biešu sula ir lielisks enerģijas dzēriens. Ja to dzerat, jūs varat palielināt savu izturību pat par 16 procentiem. Tiek uzskatīts, ka bietēm ir šāda iedarbība, jo tās ir bagātas ar slāpekļa oksīdu, polifenoliem, resvetratrolu un AA betaīnu. Visas šīs vielas palīdzēs šūnām vēl labāk izmantot enerģiju, un slāpekļa oksīds ne tikai paplašina cilvēka asinsvadus, bet arī palīdz mūsu šūnām ražot enerģiju. Šādas vielas un sulā izšķīdušie sāļi palīdzēs cilvēka organismam samazināt skābekļa patēriņu. Patiesībā zinātnieki šādas sulas uzskata par sava veida dopingu, kas ir pilnīgi nelegāls, lēts un viegli pieejams.

Kādēļ vēl bietes ir derīgas?
- Dzerot biešu sulu, jūs attīrīsiet savu organismu no toksīniem un kaitīgajiem sārņiem.
- Jūs vēl ātrāk zaudēsiet svaru, jo sulā ir diezgan daudz taukus šķīstošā lipotropīna.
- Jūs varēsiet paātrināt vairogdziedzera darbību, ja jums ir hipotireoze.
- Šī sula arī palīdzēs jums atgūt jauneklīgu izskatu, spodrinot ādu.

Kā lietot biešu sulu?
Ja jums ir žultspūšļa slimība, bietes sula jāsajauc vienādās daļās ar gurķu un burkānu sulu. Tā jādzer trīs reizes dienā pa pusei glāzes pusstundu pirms ēšanas.

Sievietēm biešu sula palīdz menstruāciju laikā. Tā ir ļoti noderīga arī tām, kurām ir iestājusies menopauze. Šādā gadījumā biešu sula jādzer trīs reizes dienā, apmēram pusglāzi. Taču nevajag to dzert vienu pašu - labāk to uz pusi atšķaidīt ar burkānu sulu.
Reklāma

Ja jums ir paaugstināts arteriālais asinsspiediens, šī sula var arī palīdzēt. Bet tā ir jāatšķaida - vislabāk ar dzērveņu vai burkānu sulu. Lietojiet vienu daļu biešu sulas un divas daļas dzērveņu sulas. Ja vēlaties, varat pievienot arī tējkaroti medus. Biešu sula būs ļoti noderīga, ja jūs pastāvīgi moka aizcietējumi, asinsvadu spazmas vai pastāvīga nervu spriedze.

Arī šāds maisījums var palīdzēt samazināt augstu asinsspiedienu: samaisiet medu un sarkano biešu sulu proporcijā viens pret divi un pievienojiet viena citrona sulu. Izdzeriet pusi glāzes šī maisījuma 60 minūtes pēc ēšanas.

Ja ciešat no aizcietējumiem, šī sula jādzer tukšā dūšā. Ir zinātnieki, kuri uzskata, ka biešu sula var atvieglot dzīvi vēža slimniekiem. Taču vēža slimniekiem ieteicams dzert ne vairāk kā pusi glāzes biešu sulas dienā.

Ja dzer biešu sulu, ir vieglāk atmest smēķēšanu.

Ja sāp kakls, var palīdzēt biešu novārījums. Lai to pagatavotu, vienu vidēja lieluma bietes aplejiet ar ūdeni un vāriet, līdz tās kļūst mīkstas. Atdzesējiet novārījumu, izkāsājiet to un ar novārījumu izskalojiet iekaisušo kaklu.

Podagras un artrīta gadījumā jāsajauc vienādas daļas biešu, burkānu un svaigu gurķu sulas. Šis sulas maisījums palīdzēs izvadīt no organisma urīnskābi. Ieteicams dzert apmēram pusi glāzes šīs sulas maisījuma trīs vai četras reizes dienā.

Sulu maisījumu aknu, nieru, aizkuņģa dziedzera un žultspūšļa attīrīšanai pagatavo, sajaucot sarkano biešu, burkānu un svaigu gurķu sulas proporcijā 3:10:3. Šo maisījumu parasti dzer apmēram 1-1,5 glāzes trīs reizes dienā.

Lai stiprinātu gremošanas traktu un novērstu hronisku aizcietējumu, gremošanas traucējumus un aknu slimības, ieteicams katru dienu pirms brokastīm apēst aptuveni 100-150 g vārītu biešu vai biešu salātu ar augu eļļu. Ja ir kuņģa darbības traucējumi, sajauc pa 50 gramiem biešu, kartupeļu, kreses un dzērveņu sulas un pievieno medu pēc garšas. Dzer vienu ēdamkaroti šī maisījuma trīs reizes dienā.

Ja Jums ir ateroskleroze, ieteicams aptuveni 20-30 minūtes pirms ēšanas izdzert trešdaļu glāzes sarkano biešu sulas. Pirms dzeršanas šo sulu vismaz divas stundas uzglabājiet ledusskapī.

Kam īsti nevajadzētu dzert biešu sulu?

-Burkānu sula ir pilnīgi nepiemērota cilvēkiem ar akmeņiem nierēs un urīnceļos, jo tā var izraisīt akmeņu kustību urīnceļos.
- Biešu sula nav piemērota arī nieru slimību, piemēram, glomerulonefrīta, pielonefrīta vai nefrotiskā sindroma, gadījumā - no tās vajadzētu izvairīties podagras un reimatoīdā artrīta gadījumā.
- Biešu sula nav piemērota tiem, kam ir nosliece uz caureju, jo tā vēl vairāk caurejas, un no tās vajadzētu izvairīties, ja ir zems arteriālais asinsspiediens, jo tā vēl vairāk pazemina arteriālo asinsspiedienu.
- Biešu sulu nevajadzētu lietot, ja jūsu kuņģa skābes līmenis pašlaik ir paaugstināts.
- No biešu sulas vajadzētu izvairīties arī tad, ja Jums ir cukura diabēts, un no tās vajadzētu izvairīties arī tad, ja Jūs ciešat no grēmas.

Kā dzert biešu sulu?
Bietes labi uzglabājas arī ziemā, tāpēc to sulu var spiest visu gadu. Sulu var spiest arī no svaigām biešu lapām.

Diemžēl ne visas biešu šķirnes ir piemērotas sulu spiešanai. Vislabāk sulas spiešanai der sarkanās bietes. Tām jābūt bez baltām dzīslām. 

Svaigi spiesta biešu sula vismaz dažas stundas jāglabā ledusskapī, lai tā nostāvētu. Ideālā gadījumā tās vienkārši jānovieto ledusskapī. Pēc tam no biešu sulas nokasiet putas un dzeriet to tikai atšķaidītu. 

Vislabāk biešu sulu dzert atšķaidītu ar burkānu sulu. Atšķaidiet to proporcijā viens pret četriem (viena daļa biešu sulas pret četrām daļām burkānu sulas). 

Nav ieteicams dzert tīru biešu sulu - var rasties slikta dūša un reiboņi. Ja esat nolēmis ārstēt savu organismu ar biešu sulu, pie tās jāpierod tikai lēnām. Vispirms atšķaidiet to vairāk, tad pievienojiet mazāk burkānu sulas un atšķaidījumu samaziniet, līdz varēsiet dzert tīru sulu. 

Ļoti labi ir atšķaidīt biešu sulu arī ar ķirbju sulu. Ja vēlaties lietot biešu sulu dziedināšanai, nevajadzētu patērēt vairāk par vienu glāzi biešu sulas dienā. 

Parasti biešu sulu nav ieteicams dzert ilgāk par 2 nedēļām. Pēc tam, ja nepieciešams, pirms kursa atkārtošanas jāizdara vismaz divu nedēļu pārtraukums.
Reklāma

Ja esat vesels, biešu sulu var lietot citu sulu maisījumu atšķaidīšanai. Biešu sulu var atšķaidīt ar burkānu, citronu, tomātu, upeņu, ķirbju un/vai ābolu sulu. To var sajaukt arī ar medu, kefīru vai kvasu. Lūk, daži no maniem iecienītākajiem biešu sulas kokteiļiem. Izmēģiniet!

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    Biešu un kefīra kokteilim:
    • Bietes: 2 ēdamkarotes biešu sulas.
    • Kefīrs: 1 glāze
    • jāņogu ogas: 2 ēdamkarotes (vai ievārījums)
    • medus: 1 tējkarote
    Biešu un tomātu sulas kokteilim (Vai arī "Bloody Mary" ar biešu sulu):
    • olu dzeltenumi: 1
    • Cukurs: 4 tējkarotes
    • Biešu sula: 50 mililitri.
    • 1-2 skābi gurķi (smalki sarīvēti)
    Biešu, burkānu un apelsīnu sula:
    • Bietes: 1 (vidēja lieluma)
    • burkāni: 2 (mazi)
    • apelsīni: 2
    Biešu sīrups žultspūšļa akmeņiem (akmeņu šķīdināšanai):
    • Bietes: vairākas (vidēja lieluma)
    Vispārējai organisma attīrīšanai ar bietēm:
    • Bietes: 3 kilogrami
    • Ūdens (bietes vārīšanai)
    • govs piens: 800 mililitri

    Recipe Directions

  1. 1. Markānu un kefīra smūtijs: Visas sastāvdaļas sajauc elektriskā blenderī. Ielej glāzēs ar ledu. Izbaudiet!
  2. 2. Burkānu un tomātu sulas kokteilis (vai Bloody Mary ar biešu sulu): Visas sastāvdaļas sajauc kopā un sāli pēc garšas. Ielej glāzēs (pa pusei glāzes katrā).
  3. Reklāma
  4. 3. Ielejiet šo maisījumu tomātu sulā un izspiediet citrona sulu. Samaisa un atdzesē. Dekorē ar seleriju, pētersīļiem, sīpolu lapām vai zaļo zirnīšu pākstīm. Pasniedz ar saldējumu. Šis kokteilis ir ļoti biezs, tāpēc vislabāk to ēst ar karoti. Ļoti piemērots pēc garas ballītes.
  5. 4. Saka no burkāniem, burkāniem un apelsīniem: Izspiediet sulu sulas spiede. Ļauj nostāvēties. Noskrāpē putas. Dzer veselībai. Ja dzersiet to ierasto brokastu vietā, ātrāk zaudēsiet svaru.
  6. 5. Burkānu sīrups žultspūšļa akmeņiem (lai izšķīdinātu akmeņus): Ja jums ir žultspūšļa akmeņi, ieteicams lietot arī biešu sīrupu. Lai to pagatavotu, ir nepieciešamas dažas vidēja lieluma bietes. Bietes nomizo, sasmalcina un vāra. Bietes jāvāra ilgi, līdz novārījums kļūst biezs kā sīrups. Ieteicams dzert ceturtdaļu glāzes šī novārījuma trīs reizes dienā 30 minūtes pirms ēšanas. Šis biešu novārījums laika gaitā palīdz lēni un nesāpīgi izšķīdināt žultsakmeņus.
  7. 6. Burkānu attīrīšana: Nomizojiet trīs kilogramus biešu, sagrieziet tās nelielos gabaliņos, pēc tam ievietojiet tās katlā un aplejiet ar tik daudz ūdens, lai bietes nosegtu apmēram ar diviem pirkstiem.
  8. 7. Cieši aizveriet katlu un vāriet uz lēnas uguns apmēram 90 minūtes.
  9. 8. Ļauj šķidrumam nedaudz atdzist, pēc tam pārklāj un notecina. Novārījumā ielej 800 mililitrus vārīta govs piena. Šis attīrošais maisījums mazos malciņos jādzer trīs dienas. Vidējais attīrīšanās procesa ilgums ir aptuveni 3-4 nedēļas.
  10. 9. Mana padoms: Lai bietes nezaudētu savu krāsu, ūdenim pievienojiet nedaudz cukura, lai bietes saglabātos skaisti sarkanas.
  11. 10. Piezīme: Receptes beigās esmu pievienojusi arī YouTube videoklipu ar noderīgāku informāciju par biešu sulu.