Lietuviešu pelmeņi ar gaļu

2023-05-15 Receptes autors Worldrecipes.lv

Lietuviešu pelmeņi ar gaļu
Lietuvā nav daudz ģimeņu, kas negatavotu dažāda veida pelmeņus: dažas tos gatavo ar gaļu, citas - ar biezpienu, vēl citas - ar kartupeļiem. Un katrai saimniecei ir sava unikāla (vai mīļākā) recepte. Tāpēc es augšupielādēju savu recepti tām un tiem, kuri joprojām nevēlas gatavot pelmeņus savā virtuvē, jo uzskata, ka tas ir pārāk sarežģīti un laikietilpīgi. Tas tā patiešām nav! Izmēģiniet, un jūs apstiprināsiet manus vārdus. Šeit aprakstītās porcijas patiešām ir diezgan lielas, un, manuprāt, tas ir pārāk liels darbs, lai pagatavotu pelmeņus vienai personai. Tāpēc es uzkrājos, pagatavoju tik daudz, cik man tajā reizē gribas, un atlikušo atvēlu nākamajai reizei. Iesaku jums rīkoties tāpat!

Sastāvdaļas

    Pildījumam:
    • malta gaļa: 700 grami
    • sīpoli: 3
    • ķiploki: 2 daiviņas
    • Garšvielas pēc izvēles
    • ūdens: nedaudz ūdens
    Mīklas pagatavošanai:
    • Milti: 1 kg.
    • olas: 4
    • eļļa: 3 ēdamkarotes
    • verdošs ūdens: 1 glāze
    • sāls

    Pagatavošana

  1. 1. Garnējuma pagatavošana: Sīpolus sasmalciniet (vēlams ar smalcinātāju).
  2. 2. Pēc tam malto gaļu sasmalciniet vēl vienu reizi, lai tā vairāk līdzinātos putrai.
  3. Reklāma
  4. 3. Tad sajauciet sīpolus ar gaļu, pievienojiet iecienītākās garšvielas un garšaugus (lieliski der majorāns). Izspiediet ķiplokus, pievienojiet nedaudz ūdens, labi samaisiet un saberziet.
  5. 4. Mīklas pagatavošana: Bļodā saputo olas, pievieno eļļu un sāli.
  6. 5. Visu sajauc kopā, tad pievieno 500 gramus miltu. Visu labi samaisa.
  7. 6. Pievienojiet verdošu ūdeni un sāciet maisīt. Mīklas maisīšanas laikā mīkla uz īsu brīdi atdziest, tad pievieno atlikušos miltus pa druskai un mīca mīklu. Mīkla ir gatava, kad tā vairs nelīp pie rokām. Atstājiet mīklu atpūsties apmēram 15 minūtes.
  8. 7. Ķiršu rullīšu gatavošana: Izveltiet mīklu plāni (bet nepārklājot), izmantojot glāzi vai citu apaļu priekšmetu, lai izveidotu apļus.
  9. 8. Tad katrā aplī ielieciet nelielu tējkaroti gaļas.
  10. 9. Pārlociet uz pusēm un nostipriniet malas.
  11. 10. Vāra sālītā ūdenī apmēram 10 minūtes. Pasniedziet un baudiet!