Ziemassvētku sīkfaili bez lipekļa

2023-05-06 Receptes autors Worldrecipes.lv

Ziemassvētku sīkfaili bez lipekļa
Kristības ar fantastiski gardiem ingvera cepumiem bez glutēna!

Ingvera cepumi katru gadu smaržo kā Ziemassvētki! Kā es tos mīlu! Ar tiem var iepriecināt visu ģimeni un viesus!
 
Kā tas ir iespējams, vaicājiet tiem, kas izmēģinājuši bezglutēna cepumu mīklu? Tā plaisā, un tas tiešām nav iespējams! Izrādās, ka risinājums patiešām ir! Lai no bezglutēna miltiem gatavotu tikpat elastīgu un viegli mīcāmu mīklu kā parasto kviešu miltu mīklu, viss, kas jums jādara, ir jāpievieno ksantāna sveķi! Tā ir fermentēta glikoze vai saharoze, ko ražo Xanthomonas campestris, augu izcelsmes produkts, kam nav ne smaržas, ne papildu garšas. Es to izmēģināju pirmo reizi un biju ļoti patīkami pārsteigta, cik viegli un vienkārši ir izrullēt mīklu, tik ļoti, ka pat manai meitai tas šķita diezgan viegli. :) 

Šogad ar prieku izvilku recepti, kuru jau gadiem nebiju izmantojusi, un ar prieku pagatavoju Ziemassvētku kārumu.

Šogad ar prieku izvilku recepti, kuru jau gadiem nebiju izmantojusi, un ar prieku pagatavoju Ziemassvētku kārumu.

Es dalos ar recepti, kas ir tikpat vienkārša kā vienmēr, un tā ir vienkārša, un vēl brīnišķīgāka! Izmēģiniet! 

Sastāvdaļas

    • viela: 200 grami
    • brūnais cukurs: 4 ēdamkarotes
    • piena olas: 2
    • medus: 4 ēdamkarotes
    • mīklas: 50 grami (es izmantoju Organ's bezglutēna pašicēšanas miltus)
    • ksantāna sveķi: 3 ceturtdaļas tējkarotes
    • malts ingvers: 2 tējkarotes
    • maltas garšvielas, malts kanēlis, maltas krustnagliņas, muskatrieksts: pa 1 tējkarotei
    • kardamons

    Pagatavošana

  1. 1. Vispirms istabas temperatūrā sakult sviestu līdz gludai masai, tad pievieno cukuru un atkal sakult līdz gludai masai.
  2. 2. Pievienojiet olas pa vienai, sasildīto medu, visas garšvielas un miltus, kas sajaukti ar ksantāna sveķiem. Es mīcu ar mīklas maisītāju, bet mīklu var samaisīt arī ar koka karoti.
  3. Reklāma
  4. 3. Kad mīkla ir pietiekami stingra, samīciet to un ielieciet ledusskapī, ietītu pārtikas plēvē, uz aptuveni 4 stundām vai uz nakti.
  5. 4. Tad uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem un izklāj cepamo papīru uz paplātes.
  6. 5. Un tad daļa, kas man sagādāja vislielāko prieku, kad es to dabūju, jo tajā bija ksantāna sveķi! :) Apkaisiet galdu ar miltiem, lai mīkla nesaliptos, un izvelciet to apmēram 5 milimetru biezumā. Tad izspiediet vēlamās formas.
  7. 6. Ielieciet cepumus uz sagatavotās cepšanas paplātes un cepiet apmēram 10-12 minūtes.
  8. 7. Izceptos cepumus atstājiet atdzist un pēc vēlēšanās dekorējiet ar cukura glazūru.
  9. 8. Ļaujiet savām mājām piepildīties ar mājās gatavotiem bezglutēna ingvera cepumiem! Garšīgi! :)