Manhetena - viskija (burbona) un vermuta kokteilis ar šrubu.

2023-05-15 Receptes autors Worldrecipes.lv

Manhetena - viskija (burbona) un vermuta kokteilis ar šrubu.
Šī pasaulslavenā alkoholiskā kokteiļa, kas gatavots no viskija (burbona), vermuta un šendija, receptes pirmsākumi meklējami 19. gadsimta beigās Ņujorkas bārā "Manhetena". Ļoti interesants fakts ir tas, ka kokteilis tika izgudrots Vinstona Čērčila mātes rīkotajā ballītē. Mūsdienās kokteiļa recepte ir diezgan atšķirīga, tāpat kā tā pagatavošanas metode, jo daži cilvēki dod priekšroku kokteiļa saputošanai, bet citi - vienkārši sajaukšanai. Patiesībā lielākā daļa bārmeņu visā pasaulē labprāt eksperimentē ar šo kokteili un atklāj jaunas garšas.

Sastāvdaļas

    • ASV ražots viskijs (burbons): 60 mililitri
    • saldais vermuts: 30 mililitri
    • Angostura Bitters: 2-3 pilieni
    • Kokteiļu ķirsis (kokteiļa dekorēšanai)
    • Ledus gabaliņi

    Pagatavošana

  1. 1. Vispirms ielej visas iepriekš minētās sastāvdaļas (izņemot kokteiļa ķiršus) glāzē ar lielu daudzumu ledus gabaliņu.
  2. 2. Labi samaisiet un pārlieciet kokteiļu glāzē.
  3. Reklāma
  4. 3. Nobeigumā dekorējiet ar kokteiļa ķirsi un pasniedziet. Izbaudiet!
Alkoholiskais kokteilis Tequila Sunrise
(1)
Zemeņu un kivi bole
(1)