Šīs picas pamatne ir veidota no kabačiem, nevis miltiem, kā parasti. Ja jums ir pārāk daudz cukini, šī pica ir patiešām labs veids, kā tos izlietot! Lai gan man šī pica patika, to nevajadzētu salīdzināt ar parasto picu.
Pamatne bija nedaudz līdzīga nesaldai kūkai. Es nelieku daudz miltu, tāpēc tā bija diezgan mīksta un pūkaina, bet tā noteikti saglabāja formu.
Svarīgi ir labi notecināt cukini šķidrumu. Patiesībā es nekad to pilnībā neiztukšoju, bet lielāko daļu šķidruma atdalīju. Sarīvēto cukini pārkaisa ar labu šķipsniņu sāls. Atstāj nostāvēties 10-15 minūtes vai līdz šķidrums ir notecējis. Tad es to izspiežu caur sietu vai izspiežu ar rokām.
Pamatnē ieberu rīsu miltus. Mīklai jābūt biezas konsistences.
Pamatni veidoju, liekot to uz apaļas cepšanas formas malām.
Uz ceptās cukini picas uzsmērēju tomātu mērci, rīvētu mocarellas sieru, tomātu un tunci pašu sulās.