Tītara aknu kotletes - steiki

2023-05-01 Receptes autors Worldrecipes.lv

Tītara aknu kotletes - steiki
Šī recepte par tītara aknu kotletēm tika atrasta kādā vecā recepšu grāmatā pirms kāda laika. Un es laiku pa laikam gatavoju tās savai ģimenei, bet kaut kā aizmirsu nofotografēt vai arī domāju, ka tās nav jūsu uzmanības vērtas. Bet vienreiz pie manis atnāca draugi, nobaudīja, un viņi turpināja teikt, ka viņiem ļoti garšoja. Viņi arī lūdza recepti. Tāpēc nākamajā dienā nolēmu to pagatavot vēlreiz, nofotografēt un dalīties ar visiem ar recepti. Varbūt tā patiks ne tikai manai ģimenei un draugiem, bet arī jums? :) Izmēģiniet un neaizmirstiet atstāt savas atsauksmes komentāru sadaļā. 

Sastāvdaļas

    • tītara aknas: 300 grami
    • olas: 1
    • majonēze: 1 ēdamkarote (es izmantoju Kėdainiai bez konservantiem)
    • ciete: 1 ēdamkarote
    • Sīpols: 1
    • auzu pārslas: 1 ēd.k.
    • Eļļa
    • sāls
    • pipari
    • Mīļākās garšvielas
    • sviests: 30 g
    • piens: 150 grami
    • krējums: 50 grami
    • milti: 1 tējkarote
    • siers: ~ 30-50 grami

    Pagatavošana

  1. 1. Vispirms 300 gramus tītara aknu sagriež nelielos gabaliņos, ievieto resnītī un nomazgā.
  2. 2. Tad olu saputojiet ar karoti majonēzes, sāli, pipariem un karoti cietes un ielejiet aknās.
  3. Reklāma
  4. 3. Sasmalciniet sīpolu (varat to apcept, bet tas nav nepieciešams), pievienojiet ēdamkaroti auzu pārslu un garšaugus un samaisiet visu kopā.
  5. 4. Cepiet kotletes uzkarsētā pannā eļļā uz lēnas uguns apmēram 12-15 minūtes.
  6. 5. Piedeva: Nelielā katliņā ielieciet 30 gramus sviesta, pievienojiet tējkaroti miltu, nedaudz apcepiet, pievienojiet nedaudz vairāk par pusi glāzes piena, pāris ēdamkarotes krējuma, dilles un, kad tas uzvārīsies, ieberiet sieru (es izmantoju sieru ar melnajiem pipariem, kas tam piešķīra pikantu garšu).
  7. 6. Pasniedziet un nobaudiet!
Tītara sautējums ar kartupeļiem krāsnī
(1)