Tītara sautējums ar kartupeļiem krāsnī

2024-06-14 Receptes autors Kikas virtuve

Tītara sautējums ar kartupeļiem krāsnī
Ir dienas, kad ļoti gribas ēst sildošu ēdienu, un tieši tādos brīžos sautējumi ir lieliska izvēle. Šis tītara sautējums ar kartupeļiem krāsnī ir ne tikai sātīgs un garšīgs, bet arī ļoti veselīgs. Tītara gaļa ir diētiska un bagāta ar olbaltumvielām, kas ir būtiski muskuļu uzturēšanai un stiprināšanai. Tāpat tītara gaļa satur maz tauku, kas padara to par lielisku izvēli tiem, kuri rūpējas par savu figūru​.

Kāpēc tītars ir svarīgs veselībai?

Tītara gaļa ir lielisks olbaltumvielu avots, kas ir būtiski muskuļu atjaunošanai un uzturēšanai. Tā satur arī vitamīnus un minerālvielas, piemēram, B6 vitamīnu, kas palīdz uzturēt normālu smadzeņu darbību, un selēnu, kas stiprina imūnsistēmu. Turklāt tītara gaļa ir liesa, kas nozīmē mazāk piesātināto tauku un holesterīna salīdzinājumā ar citām gaļām​.

Sastāvdaļu alternatīvas

Ja jums nav pieejama tītara pleca daļa, varat izmantot citas tītara daļas, piemēram, tītara krūtiņu vai šķiņķi. Tāpat saldos kartupeļus var aizstāt ar parastajiem kartupeļiem vai pat burkāniem, lai piešķirtu sautējumam dažādību. Ja vēlaties intensīvāku garšu, varat pievienot arī ķiplokus vai papriku​.

Sastāvdaļas

    • tītara pleca daļa: 1 kg (var izmantot arī citas tītara daļas)
    • kartupeļi: 4
    • saldie kartupeļi: 2
    • burkāni: 2
    • sīpols: 1 liels
    • sasmalcināti konservēti tomāti: 1 kārba
    • dārzeņu vai vistas buljons: 0,5 litri
    • tomātu mērce: 3 ēdamkarotes
    • lauru lapas: 2
    • Timiāns un rozmarīns: pa pāris zariņiem (vai 1 tējkarote žāvētu)
    • kūpināta paprika: 1 tējkarote
    • sāls, pipari pēc garšas

    Pagatavošana

  1. 1. Vispirms tītara gaļu īsi apcep no visām pusēm uz liela karstuma, līdz tā kļūst brūna, pievienojot sāli, piparus un kūpinātu papriku.
  2. 2. Nomizo un sagriež kartupeļus, burkānus un saldos kartupeļus biezās šķēlēs.
  3. Reklāma
  4. 3. Sasmalcina sīpolu un apcep, pēc tam pievieno konservētus tomātus un tomātu mērci, un cep vēl dažas minūtes.
  5. 4. Cepamajā traukā izkārto tītara gabalus, uz tiem liek sīpolu un tomātu kārtu, pievieno lauru lapas.
  6. 5. Pievieno dārzeņus – burkānus, kartupeļus un saldos kartupeļus, pārkaisot katru kārtu ar sāli, pipariem un zaļumiem.
  7. 6. Visu pārlej ar buljonu, pārklāj trauku un liek 175 grādos sakarsētā cepeškrāsnī uz pusstundu.
  8. 7. Pēc 30 minūtēm noņem vāku un atstāj sautēties vēl 10 minūtes. Pasniedz un baudiet!
  9. 8. Izmantojot šīs alternatīvas un papildinot recepti ar papildu dārzeņiem vai garšvielām, jūs varat padarīt šo ēdienu vēl daudzveidīgāku un garšīgāku. Lai labi garšo!
Tītara sautējums ar kartupeļiem krāsnī
Tītara sautējums ar kartupeļiem krāsnī
Tītara fileja ar dārzeņiem
(1)
Tītara aknu kotletes - steiki
(1)