Tunzivju tartars ar avokado un laša ikriem

2023-05-07 Receptes autors Worldrecipes.lv

Tunzivju tartars ar avokado un laša ikriem
Turku tartars ar avokado un laša kaviāru ir ne tikai lieliski piemērots vakariņām, kad patiešām vēlaties sevi palutināt, bet arī kā uzkoda svētku galdam. Man ir draugi, kuriem tuncis īsti nepatīk, bet, kad viņi nogaršoja šo ēdienu, visi to ļoti uzslavēja un pat teica, ka turpmāk to ēdīs daudz vairāk. Tāpēc steidzos dalīties ar dzirdēto recepti arī ar jums visiem. 

Sastāvdaļas

    Tartaram: 
    • 200 gramus neapstrādāta tunča (var izmantot arī lasi).
    • sāls
    • svaigi malti pipari
    • olīveļļa
    • avokado: 0,5 liela
    • citronu sula
    • tomāti: 1 liels
    • smalki sagrieztas sīpolu lapas: 1 ēd.k.
    • laša ikri: 1 ēd.k.
    Mērcei:
    • Olīveļļa: 4 ēd.k.
    • sezama eļļa: 1 ēdamkarote
    • sojas mērce: 2 ēdamkarotes
    • citronu sula: 3 ēdamkarotes
    • Sāls:
    • grauzdētas sezama sēklas: 1 ēd.k.

    Pagatavošana

  1. 1. Vispirms sagrieziet tunci kubiņos. Pievienojiet nedaudz olīveļļas, sāli un piparus un samaisiet.
  2. 2. Avokado sagrieziet kubiņos. Pievienojiet izspiestu citrona sulu un sāli un samaisiet.
  3. Reklāma
  4. 3. Uz dažām sekundēm iemērciet tomātu karstā ūdenī. Noskalojiet zem auksta ūdens, nomizojiet miziņu, sadaliet četrās daļās, izņemiet sēklas un sagrieziet kubiņos.
  5. 4. Mērcei sajauciet kopā visas iepriekš minētās sastāvdaļas.
  6. 5. Ar gatavošanas riņķa palīdzību izveidojiet tartaru. Pirmo kārtu veido tomāti, otro - avokado un trešo - tuncis. Dekorē ar sīpolu lapām un kaviāru. Izbaudiet!
Vienkārša tunča un biezpiena kūka
(1)