Vienkārša tunča un biezpiena kūka

2023-05-03 Receptes autors Worldrecipes.eu

Vienkārša tunča un biezpiena kūka
Šī vienkāršā, bet gardā tunča kūka ar biezpienu ir lielisks papildinājums pie vīna. Mana personīgā pieredze liecina, ka tas ir ļoti labs dzimšanas dienas kūkas aizstājējs tiem, kam nepatīk saldas lietas. Tā ir gatavota daudz reižu un nekad nav viltojusi, jo kombināciju izdomāju pati no tā, kas bija ledusskapī, jo tā ir dīvaina, bet nevienu neatstāj vienaldzīgu, turklāt tā ir ļoti elastīga dažādām produktu variācijām. Mēs neko negaidām un ķērāmies pie receptes sastāvdaļām un instrukcijas. Negaidiet arī jūs un ķerieties pie gatavošanas!;)

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    • svaiga vai saldēta kārtainās mīklas mīkla: 400 grami
    • viela: 10 grami
    • piena olas: 3
    • piena biezpiens: 400 grami
    • konservēts tuncis eļļā: 1 burka
    • spināti: 2 saujas
    • ķiploki: 3 daiviņas
    • tomātu mērce: 2 ēdamkarotes
    • biezpiena mērce: 2 ēdamkarotes
    • biezpiena siers: 1 sauja
    • tomāti: 5 šķēles
    • mīļākās garšvielas

    Recipe Directions

  1. 1. Vispirms ar sviestu ietaukiet izjaucamo cepamo paplāti. Izvelciet mīklu un ievietojiet to plācenī (malām jābūt lielām, lai vēlāk tās varētu salocīt virsū).
  2. 2. Pirmā pildījuma kārta: Nosusiniet tunci, noslaukiet to ar dakšiņu, pievienojiet tomātu mērci (lieliski der mērce ar vīģēm vai vienkārša tomātu pasta) un lielāko pusi rīvēta siera. Tad visu sajauc kopā un uzklāj uz mīklas.
  3. Reklāma
  4. 3. Atrais pildījuma slānis: Saputojiet divas olas un pievienojiet tās biezpienam. Sarīvē ķiplokus, nomazgā un sasmalcini spinātus un pievieno tos biezpienam, pievieno sāli, piparus un garšaugus un blenderī sablenderē, līdz iegūst vienmērīgu zaļganu masu.
  5. 4. Uz pirmā slāņa uzklājiet sagatavoto maisījumu, vienmērīgi to izlīdziniet, piespiediet tomātu šķēlītes (nav obligāti, bet man tās patīk), pārkaisiet pārējo sieru un mīklas malas skaisti salieciet virsū.
  6. 5. Tuna kūkas cepšana:Uputo vienu olu, ar to pārsmērē kūkas virsu un cep apmēram 30-45 minūtes (~170-180 grādu temperatūrā), līdz kūka kļūst brūna.
  7. 6. Pēc izņemšanas atstājiet uz brīdi atpūsties un, kad atdzisis, sagrieziet šķēlēs. Baudiet!
Tunzivju tartars ar avokado un laša ikriem
(1)