Apelsīnu siļķe ar rozā piparu graudiņiem un baltajiem sīpoliem

2023-05-08 Receptes autors Worldrecipes.lv

Apelsīnu siļķe ar rozā piparu graudiņiem un baltajiem sīpoliem
Šī oranžā siļķe ar rozā piparu graudiņiem jāmarinē vismaz vienu dienu, bet vēl labāk 72 stundas. Un es reiz dzirdēju kādu skandināvu ēdienu ekspertu sakām, ka marinēta siļķe visgaršīgākā ir 4.-5. diennaktī. 5. diena. Tāpēc šādas siļķes var sagatavot iepriekš un neatstāt uz pēdējo dienu..

Sastāvdaļas

    • siļķu filejas: 6 (~450 gramu)
    • Ūdens: 200 mililitri
    • cukurs: 125 mililitri
    • 9-12% etiķis: 60 mililitri
    • apelsīni: 2
    • baltais sīpols: 1
    • rozā piparu graudiņi: 12
    • lauru lapas: 12
    • dzeltenās sinepju sēklas: 1 tējkarote
    • 50 mililitri sasmalcinātu sīpolu lapu (vai puravu)

    Pagatavošana

  1. 1. Vispirms sagrieziet siļķi aptuveni 1 cm platās sloksnēs.
  2. 2. Sajauciet ūdeni, etiķi un cukuru, lai cukurs izšķīdinātu. Šo 1-2-3 marinādi nav nepieciešams vārīt!
  3. Reklāma
  4. 3. Pārgrieziet vienu apelsīnu uz pusēm un izspiediet sulu no vienas puses.
  5. 4. Tad pārējo apelsīnu sagrieziet plānās šķēlītēs un sadaliet ceturtdaļās.
  6. 5. Sagrieziet sīpolu šķēlēs.
  7. 6. Tad marinādē pievieno apelsīnu sulu, sārtos piparu graudiņus, lauru lapas un sinepju sēklas.
  8. 7. Stikla glāzē sakārtojiet siļķes, apelsīnus, sīpolus un lapas (vai puravus).
  9. 8. Pārlej zivis ar marinādi un liec ledusskapī vismaz uz 24 stundām. Baudiet!
Apelsīnu siļķe ar rozā piparu graudiņiem un baltajiem sīpoliem
Apelsīnu siļķe ar rozā piparu graudiņiem un baltajiem sīpoliem
Siļķe kažokā
(1)