Ceptas reņģes tomātu mērcē

2022-09-18 Receptes autors Worldrecipes.eu

Ceptas reņģes tomātu mērcē
Man ir dilemma.

Šodien biju uz darba pārrunām un varētu teikt, ka man piedāvā darbu. Tas taču ir forši, vai ne? Taču tam līdzi nāk daudz un dažādu BET. Es gan neizplūdīšu tālāk sīkumos, bet saprotiet, man tagad nepavisam nav viegli. Vells!!

Bet vakar, kad man vēl bija pavisam viegli, negaidot izplūdu kulināriskās izvirtībās. Cienītais taujāja pēc zivs, sakot, ka gaļa pieriebusies. Nu labi, ja zivs tad zivs. Taču piemājas tirdziņā no zivīm nekā prātīga nebija. Tik reņģes izskatījās pieņemamas. Nu ko?! Pirku vienu kīlō svaigu reņģu. Vīrs jau sapriecājās, ka marinēšu. Taču es izlēmu par labu tomātu mērcei. Sanāca tieši kā gribēju un neskatoties uz to, ka biju paēdusi kārtīgas pusdienas, kādu pārīti vakarā noēdu.

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    • 1kg svaigu reņģu
    • 500ml tomātu mērces
    • 2 nelielus burkānus
    • 1 palielu sīpolu
    • sāli
    • cukuru
    • pipari
    • milti
    • eļļa

    Recipe Directions

  1. 1. Vistrakākais šitajā pasākumā ir tā reņģu tīrīšana. Tā kā iepriekšējā reizē atklāju, ka ar gumijas cimdiem esmu kings, tad nu šoreiz nekādu dziļo pārdomu nebija. Šņak, šņak, galvas nost, kiškas ārā.
  2. 2. Kad zivteles iztīrītas, tās rūpīgi noskalojam zem tekoša ūdens. Pieberam apmēram 1tēj.k. sāls samaisām un atstājam uz minūtēm 15.
  3. Reklāma
  4. 3. Kamēr zivs sālās, gatavo marinādi. Notīra burkānus un sīpolus. Sīpolus sagriež pusripiņās, burkānus sarīvē uz smalkās sakņu rīves.
  5. 4. Pēc tam ielejam pannā nedaudz eļļas, uzkarsējam un beram iekšā sīpolus ar burkāniem. Apcepam kādas minūtes 5 un tad lejam klāt tomātu mērci. Pievienojam nedaudz cukuru un melnos piparus(pēc garšas) un lēnām maisot karsējam kādas minūtes 10.
  6. 5. Mērci atstājam dzesēties, ķeramies pie reņģu cepšanas. Uzkarsējam pannu, ielejam eļļu un liekam virsū zivtiņas, kuras pirms tam ir apvīļātas miltos. Cep zeltaini brūnas no abām pusēm.
  7. 6. Kad zivis saceptas, ņemam karstumizturīgu trauku, ielejam nedaudz mērces, kārtojam zivis. Pēc tam pārlejam marinādi un atkal kārtojam virsū zivis. Tā kārtu kārtām līdz zivis un mērce beigušies. Pēdējā kārtā jābūt mērcei.
  8. 7. Pēc tam trauku ar zivīm liek cepeškrāsnī un kādos 150grādos minūtes 15 pacep. Izslēdz krāsni un ļauj zivīm tur atdzist. Pēc tam var servēt galdā!
  9. 8. Sanāca labi! Labu apetīti!
Ceptas reņģes tomātu mērcē
Ceptas reņģes tomātu mērcē
Ceptas reņģes tomātu mērcē
Ceptas reņģes tomātu mērcē
Ceptas reņģes tomātu mērcē
Ceptas reņģes tomātu mērcē
Ceptas reņģes tomātu mērcē
Ceptas reņģes tomātu mērcē
Ceptas reņģes tomātu mērcē
Ceptas reņģes tomātu mērcē
Ceptas reņģes tomātu mērcē
Ceptas reņģes tomātu mērcē
Ceptas reņģes tomātu mērcē
Ceptas reņģes tomātu mērcē
Ceptas reņģes tomātu mērcē
Ceptas reņģes tomātu mērcē
Ceptas reņģes tomātu mērcē
Ceptas reņģes tomātu mērcē
Ceptas reņģes tomātu mērcē
Ceptas reņģes tomātu mērcē
Ceptas reņģes tomātu mērcē
Ceptas reņģes tomātu mērcē
Ceptas reņģes tomātu mērcē
Ceptas reņģes tomātu mērcē
Ceptas reņģes marinādē
(2)
Zivju burgers
(1)
Siļķe kažokā
(1)