Melleņu tiramisu

2022-09-29 Receptes autors Worldrecipes.eu

Melleņu tiramisu
Labs vakars!

Esmu uzsēdusies uz divām lietām - velobraucieniem un tiramisu. Pēdējais garais izbrauciens bija uz viesu namu "Trīssaliņas" kas kopumā bija kādi 160km no manām mājām. Tiesa, brīdi šaubījos par savām spējām, bet... bet es to pieveicu. Pie tam, ceļā veicās necerēti labi. Diezgan raiti ripoju uz priekšu un ja neiestrēgtu Bērzkrogā dēļ negaisa, braukšana prasītu īsāku laiku. Bet, kur man skriet. Tāpat ierados pieklājīgi savlaicīgi un izbaudīju foršus sporta svētkus cienītā darba vietas organizētus.

Protams, kad nobraukāts šāds gabaliņš, enerģiju vajag papildināt ar garšīgām lietām. Sākumā gan, braucu uz Spices Rimi pēc krekliņiem, taču tā kā to vairs nebija, kā mierinājumu nolēmu taisīt tiramisu. Melleņu.

Sanāca dievīgs. Man šis garšoja labāk par aveņu tiramisu. Un kamēr vēl ir mellenes, steidziet to pagatavot. Ne mirkli nenožēlosiet. Pirmo reizi ir tā, ka man žēl dot atvasēm norīšanai! Joks.

Gatavošana tāpat kā šeit. Tikai aveņu vietā liek mellenes.

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    • nepilnu 1kg melleņu
    • 100-200gr lielo krūmmelleņu dekorēšanai
    • 500gr mascarpones siera
    • 5 olas
    • 7 ēd.k. cukura
    • 25ml ruma
    • dažas pilītes vaniļas esenci
    • 2 iepakojumi cepumi Dāmu pirkstiņi

    Recipe Directions

  1. 1. Tātad, sākumā gatavo krēmu. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzletenumus saputo ar 5 ēdamkarotēm cukura, 25ml ruma un dažām pilēm vaniļas esences. Puto līdz masa ir gaiši dzeltena.
  2. 2. Pēc tam olu dzeltenumu masā iemaisa maskarpones sieru. Stingrās putās saputo olu dzeltenumus un iecilā siera masā. Krēms gatavs.
  3. Reklāma
  4. 3. Apmēram puslitru varbūt nedaudz vairāk, sablendē mellenes ar 2 ēdamkarotēm cukura. Šo masu izlaiž cauri sietiņa, lai atbrīvotos no sēkliņām. Tajos kārtīgi samērcē cepumus un kārto traukā, kurā atradīsies kūka.
  5. 4. Un tad kārtām kārto, viena kārta cepumu, otra kārta krēma. Es starp kārtām vēl iebēru pāri palikušās svaigās meža mellenes. Virskārtai jābūt no krēma. Pēc tam dekorē ar lielajām krūmmellenēm. Liek ledusskapī dažas stundas nostāvēties, lai cepumi savelkās. Tad servē galdā.
  6. 5. Mmm.... ārprātīgi labs pasākums. Kurš vairs gribēs ēst parasto tiramisu? Lai labi garšo!
Melleņu tiramisu
Melleņu tiramisu
Melleņu tiramisu
Melleņu tiramisu
Melleņu tiramisu
Melleņu tiramisu
Melleņu tiramisu
Melleņu tiramisu
Melleņu tiramisu
Melleņu tiramisu
Melleņu tiramisu
Melleņu tiramisu
Melleņu tiramisu
Melleņu tiramisu
Melleņu tiramisu
Melleņu tiramisu
Melleņu tiramisu
Melleņu tiramisu
Melleņu tiramisu
Melleņu tiramisu
Rabarberi baltvīna želejā
(1)
Biezpiena - ķiršu sieriņi ar šokolādi
(1)
Mannā Buberts
(1)
Ķiršu saldējums
(1)
Šokolādīgais saldējums - Šoko karalis
(1)
Biskvīta rulete ar jogurta krēma pildijumu
(1)
Kēkss no paciņas ar šokolādi
(1)
Eklēri ar pildījumu un šokolādi
(1)
Sviesta vafeles
(1)