Šie krāsainie un vasarīgie salāti vēl nevienu nav atstājuši vienaldzīgu! Spānijas lauku salāti ar kartupeļiem, olām un papriku ir vieni no klasiskajiem salātiem Spānijā. Šie salāti, protams, ir ļoti garšīgi (es pati tos pat negatavotu un neiesaku arī jums), un tos var izmantot kā pilnvērtīgu maltīti vai kā piedevu gaļas vai zivju ēdieniem.
Salātus ir viegli pagatavot, un to pagatavošana aizņem pavisam nedaudz laika. Gandrīz visu spāņu salātu galvenā sastāvdaļa ir mērce. Kad būsiet nogaršojuši šo salātu mērci, jūs vēlēsieties to izmantot visiem saviem salātiem. Pati mērce ir pavisam vienkārša - olīveļļa labi sajaukta ar baltvīna etiķi un voila - fantastiska salātu mērce! Olīveļļas un etiķa proporcijas var mainīt atbilstoši savai gaumei, jo daži cilvēki dod priekšroku skābākai mērcei, bet citi - maigākai. Manuprāt, tieši baltvīna etiķis piešķir salātiem īpaši labu garšu un aromātu..