Laša salāti ar rīsiem un avokado (bez majonēzes)

2023-05-12 Receptes autors Worldrecipes.lv

Laša salāti ar rīsiem un avokado (bez majonēzes)
Salātus var gatavot slāņos bļodā, vai nu tos mētājot, vai arī izvietojot atsevišķās glāzēs, lai katrs varētu tos nobaudīt. Šoreiz es tos pagatavoju, izmantojot kūkas formas riņķi (manuprāt, tā tie izskatās vienkārši perfekti un rotā katru svētku galdu). Tad es to vienkārši ievietoju šķīvī, un, kad viss ir uzslāņots, man atliek tikai attaisīt gredzenu un noņemt to!

Sastāvdaļas

    • Kūpināta laša fileja: 500 grami (sālīta).
    • biezpiena biezpiens ar dillēm: 400 grami (vai krējuma siers).
    • grieķu jogurts: 400 grami
    • vārīti rīsi: 500 grami
    • avokado: 4 (vidēja lieluma)
    • vārīti burkāni: 4
    • citronu sula: ~ 4 ēdamkarotes
    • sasmalcinātas dilles: 1 sauja
    Salātu virskārtai:
    • Sāls: ~200 gramu jūsu iecienītā siera.

    Pagatavošana

  1. 1. Vispirms ar dakšiņu saberziet krējuma sieru un samaisiet to ar grieķu jogurtu, sasmalcinātām dillēm un ēdamkaroti citrona sulas.
  2. 2. Izmēģiniet, lai pārliecinātos, ka viss garšo pareizi. Ja vēlaties, varat pievienot nedaudz vairāk sāls un piparu vai izspiest nedaudz citrona sulas.
  3. Reklāma
  4. 3. Pēc tam sagrieziet kubiņos lašus un vārītus burkānus.
  5. 4. Avokado sagrieziet kubiņos un aplejiet ar divām ēdamkarotēm citrona sulas.
  6. 5. Tad uzlieciet kūku gredzenu (es izmantoju 26 cm diametra gredzenu) uz šķīvja. To var ievietot arī dziļā stikla bļodā.
  7. 6. Uzklājiet vienu kārtu burkānu un virsū kārtu vārītu rīsu.
  8. 7. Uzliek avokado un uz tā uzsmērē krējuma sieru un jogurta krēmu.
  9. 8. Tad pievienojiet laša kubiņus un pārkaisa sieru.
  10. 9. Salātus var pasniegt uzreiz vai pirms pasniegšanas vienu līdz divas stundas uzglabāt ledusskapī (mēs salātus neglabājam ledusskapī pietiekami ilgi, lai novērstu avokado tumšāku krāsojumu).
  11. 10. Dekorējiet ar laša šķēlītēm un sasmalcinātiem zaļumiem. Izbaudiet!