Cepta pīle ar rīsiem un dzērvenēm

2023-05-07 Receptes autors Worldrecipes.eu

Cepta pīle ar rīsiem un dzērvenēm
Saskaņā ar statistikas datiem pīle arvien biežāk tiek celta uz lietuviešu galda, īpaši pirms gada lielākajiem svētkiem. Pīle ir patiešām daudzpusīga - veselu putnu var izmantot pat vairākiem dažādiem ēdieniem! Piemēram, var cept pīles galvenās daļas (kur ir lielākā daļa gaļas), no mazākām un kaulainākām daļām pagatavot zupu vai no aknām pagatavot gardēžu pastēti. Pīle ir ļoti bagāta ar vitamīniem cilvēka organismam, bet daudzi cilvēki neapzināti izvēlas pīli, jo tā ir ļoti liesa. Tomēr ir vērts paturēt prātā, ka pīles ādā ir ļoti daudz tauku. 

Šoreiz pastāstīšu, kā pagatavot ļoti garšīgu pildītu pīli ar rīsiem un dzērvenēm. Šī recepte ir ideāli piemērota Ziemassvētkiem, Lieldienām vai citiem svētkiem. .

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    • Pīles: 1 vidēja lieluma pīle (~ 3 kg).
    Marinādei:
    • Nomazgājiet ķiplokus: 6 daiviņas.
    • Medus: 3 ēdamkarotes
    • laima sula: 3 ēdamkarotes
    • Žāvēts rozmarīns: 2 tējkarotes.
    • sāls: šķipsniņa
    • pipari: šķipsniņa
    Pildījumam:
    • Rīsus: 300 gramus.
    • žāvētas dzērvenes: 150 grami
    • kanēlis: 3 tējkarotes
    • olīveļļa: 2 ēdamkarotes
    • sāls: šķipsniņa
    • pipari: šķipsniņa

    Recipe Directions

  1. 1. Vispirms nomazgājiet pīli un nosusiniet to ar papīra dvieli.
  2. 2. Pēc tam no pīles apakšējās daļas nogrieziet liekos taukus. Es personīgi iesaku ar dakšiņu nokasīt ādu no augšstilbiem un veikt seklus iegriezumus krūšu ādā.
  3. Reklāma
  4. 3. Nomizotas ķiploku daiviņas sasmalciniet ar maļamo kapātāju, ievietojiet bļodā, aplejiet ar laima sulu un medu, pievienojiet kaltētu rozmarīnu un nedaudz sāls. Visu labi samaisa, pārziež ar marinādi pīles ārpusi un iekšpusi un atstāj ledusskapī vismaz uz 2 stundām.
  5. 4. Kamēr pīle marinējas, pagatavojiet pildījumu.
  6. 5. Rīsus vāriet saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma. Pēc tam samaisa vārītos rīsus ar žāvētām dzērvenēm, pievieno nedaudz kanēļa, sāls un piparu, aplej ar olīveļļu un labi samaisa.
  7. 6. Kad pīle ir pagatavota, izņemiet to no ledusskapja un aizšujiet kaklu.
  8. 7. Pildiet ar rīsu un žāvētu dzērveņu pildījumu un aizšujiet pīles dibenu, lai pildījums neizkrist. Kājas sasien kopā ar diegu, lai pīle cepšanas laikā saglabātu formu.
  9. 8. Sagatavoto pīli novietojiet uz cepšanas paplātes un cepiet 120 grādos sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 7-8 stundas.
  10. 9. Ik pēc aptuveni 60 minūtēm pīli aplejiet ar pīles taukiem un, kad gaļa ir gandrīz gatava, paaugstiniet temperatūru līdz 220 grādiem un cepiet vēl 20 minūtes. Varbūt jūs būsiet pārsteigti, bet svētku pīle lieliski sader ar brūkleņu vai dzērveņu ievārījumu! Garšīgi!
Cepta pīle ar ķimenēm
(1)
Confit de canard - pīles kājas franču valodā
(1)
Lēni cepta pīle
(1)