Saskaņā ar statistikas datiem pīle arvien biežāk tiek celta uz lietuviešu galda, īpaši pirms gada lielākajiem svētkiem. Pīle ir patiešām daudzpusīga - veselu putnu var izmantot pat vairākiem dažādiem ēdieniem! Piemēram, var cept pīles galvenās daļas (kur ir lielākā daļa gaļas), no mazākām un kaulainākām daļām pagatavot zupu vai no aknām pagatavot gardēžu pastēti. Pīle ir ļoti bagāta ar vitamīniem cilvēka organismam, bet daudzi cilvēki neapzināti izvēlas pīli, jo tā ir ļoti liesa. Tomēr ir vērts paturēt prātā, ka pīles ādā ir ļoti daudz tauku.
Šoreiz pastāstīšu, kā pagatavot ļoti garšīgu pildītu pīli ar rīsiem un dzērvenēm. Šī recepte ir ideāli piemērota Ziemassvētkiem, Lieldienām vai citiem svētkiem. .