Ciabata ar omleti un bekonu

2024-10-02 Receptes autors Egija Šteinberga - food_life_style_lv

Ciabata ar omleti un bekonu
"Ciabata ar omleti un bekonu" ir vienkārša un sātīga recepte, kas apvieno olbaltumvielām bagātu omleti un kraukšķīgu bekonu ar aromātisko ciabatas maizi. Šīs ēdienreizes galvenā sastāvdaļa ir olas, kuras ir izcils olbaltumvielu un vitamīnu avots. Olas nodrošina organismu ar svarīgām uzturvielām, kas palīdz veidot muskuļus, uzlabo smadzeņu darbību un stiprina imunitāti. Savukārt bekons piedod ēdienam gardu sāļumu un bagātīgu garšu. Tomēr, ja vēlaties veselīgāku alternatīvu, bekonu var aizstāt ar liesu šķiņķi vai ceptu vistas fileju.

Ciabata maize ir ideāls papildinājums, jo tā ir gaisīga un viegli kraukšķīga, bet, ja meklējat bezglutēna alternatīvu, varat izmantot bezglutēna maizi vai rupja maluma pilngraudu maizi.

Alternatīvas sastāvdaļas:

  • Bekona vietā var izmantot šķiņķi vai ceptu vistas fileju.
  • Parasto ciabatu var aizstāt ar pilngraudu vai bezglutēna maizi.

Receptes padomi:

  • Omleti var pagatavot ar dārzeņiem, piemēram, spinātiem vai papriku, lai piešķirtu svaigumu un papildu vitamīnus.
  • Ja pesto nepatīk, var izmantot sinepes vai jogurta mērci.

Veselības ieguvumi un trūkumi:

Olas ir lielisks vitamīnu A, B12 un D avots, kā arī nodrošina būtisku aminoskābju klātbūtni organismā. Bekons ir enerģijas avots, taču tas satur daudz piesātināto tauku, tāpēc to vajadzētu lietot ar mēru. Ja vēlaties mazināt tauku saturu, izvēlieties liesākus proteīnus.

Kalorijas:

Kopējais kaloriju daudzums: 650 kcal (apmēram 325 kcal vienā porcijā). 

Sastāvdaļas

    • Gaišā ciabata: 1 gab.
    • Olas: 2 gab.
    • Bekona šķēles: 2 gab.
    • Piens: 50 ml
    • Pesto: 1 tējkarote
    • Sāls un pipari: pēc garšas
    • Eļļa cepšanai: neliels daudzums

    Pagatavošana

  1. 1. Sakul olas kopā ar pienu, pievienojot šķipsniņu sāls un piparus.
  2. 2. Uz sausas pannas apgrauzdē ciabatas šķēles, līdz tās kļūst zeltaini kraukšķīgas.
  3. Reklāma
  4. 3. Ietauko pannu ar nelielu eļļas daudzumu un izcep omleti, līdz tā ir viegli zeltaina no abām pusēm.
  5. 4. Bekonu apcep uz vidējas uguns, līdz tas kļūst kraukšķīgs.
  6. 5. Uzkarsētās maizes šķēles pārklāj ar izcepto omleti, tad pievieno apceptās bekona šķēles un visam pāri pārlej pesto.
  7. 6. Kopsavilkums: Šī vienkāršā un ātri pagatavojamā recepte apvieno olbaltumvielām bagātu omleti ar kraukšķīgu bekonu un gardu ciabatas maizi. Iespējas variēt ar veselīgākiem proteīniem un alternatīvajiem maizes veidiem padara šo ēdienu piemērotu dažādām diētām un vēlmēm.
Ciabata ar omleti un bekonu
Ciabata ar omleti un bekonu
Kartupeļu sviestmaizes
(1)