Kartupeļu sviestmaizes

2022-08-31 Receptes autors Worldrecipes.eu

Kartupeļu sviestmaizes
Nu ko, pēdējās dienās kartupeļi izlīdzina rezultātu 2:2. Jāsarauj un jāizvirzās vadībā!

Kartupeļu sviestmaizes bija šārīta brokastu galdā. Par to, ka kartupeli var ēst  ne tikai kā piedevu vai pamatēdienu, bet likt arī uz maizes, desas vietā, uzzināju diezgan sen. Toreiz, man kā 10gadīgam skuķim, tas izsauca neviltotu izbrīnu. Kā?? Kartupelis uz maizes?! Tu tikai nesaki opītim, skanēja manas omes atbilde. Izrādās, ka manai vecmāmiņai ļoti, nu ļoti garšoja šādas maizes. Vārīts kartupelis, rupjmaize un sīpols. Opis nelabā balsī bļaujot, ka tā ēdot tikai un vienīgi nabagi! Tapēc ome tās iesauca par nabagmaizēm un paslepus no opja ēda. Nu jau abi tai saulē, taču par nabagmaizēm atceros joprojām. Līdz šim tā īsti nebija sanācis tādas gatavot un nobaudīt. Saprotama lieta, ka 10gadīgam skuķim, desa uz maizes šķiet pievilcīgāka, par vārītu kartupeli. Taču tagad, kad esmu pieteikusi divkauju kartupelim, kapēc gan neizmēģināt pašai. Un es saprotu, kapēc omei, tās tik ļoti garšoja. Man ar iegaršojās.

Ingredients

    • Vārīti kartupeļi
    • sviests vai sviestmaižu margarīns
    • rupjmaize
    • sīpols
    • gurķis
    • tomāts
    • redīsi
    • lociņi
    • nedaudz krējums
    • sāls
    • pipari
    • marinēti ķiploki

    Recipe Directions

  1. 1. Nu lūk, tādas bija manas izvēlētās sastāvdaļas. Pamatā maize, vārīts kartupelis un kāds sviestveidīgais zieķis. Jo klasiskā nabagmaize ir, maize, kartupelis un sīpols. Nedaudz sāls. Taču es šoreiz apgreidoju un sviestmaizes dažādoju.
  2. 2. Sākumā visu sagatavo. Sagriež kartupeli, gurķi, tomātu, ķiplociņu, redīsus. Lociņus sakapā un sajauc ar krējumu.
  3. Reklāma
  4. 3. Nu lūk. Tagad tik smērē sviestmaizes, liek virsū sagriezto kartupeli un pēc tam kādu no izvēlētajām piedevām. Klasiskā - ar sīpolu un sāli. Viss pārējais - brīvs fantāziju lidojums.
  5. 4. Lūk mans brokastmaižu šķīvis...mmmm
  6. 5. Secinājums, maizes ir maigas pēc garšas, bet sātīgas. Taču neskatoties uz to, es nolocīju gandrīz visas sviestmaizes. Mani favorīti ir klasiskā, kur tik vēl siļķīti klāt. Pēc tam ierindojās sviestmaize ar kartupeli un lociņiem, kas sajaukti ar krējumu. Un pēdējais ar tomātu un ķiplociņu.
  7. 6. Tiesa, pēc šādām brokastīm, labāk vardi nebučot un negaidīt, kad tā pārvērtīsies par princi. Var sanākt vilties.
  8. 7. Protams, maizes var papildināt ar ko vien sirds kāro. It sevišķi ar zaļumiem, kas tagad spraucas ārā no pašu rušinātajām dobēm. Lai labi garšo!
Kartupeļu sviestmaizes
Kartupeļu sviestmaizes
Kartupeļu sviestmaizes
Kartupeļu sviestmaizes
Kartupeļu sviestmaizes
Kartupeļu sviestmaizes
Kartupeļu sviestmaizes
Kartupeļu sviestmaizes
Kartupeļu sviestmaizes
Kartupeļu sviestmaizes
Kartupeļu sviestmaizes
Kartupeļu sviestmaizes
Kartupeļu sviestmaizes
Kreptīgie atmiņu salāti no Vācijas ar kartupeļiem
(1)
Kartupeļu daiviņas cepeškrāsnī
(1)