Pilngraudu tostermaizes sviestmaizes ar grieķu jogurtu un ogu pildījumu

2024-10-16 Receptes autors Olga Mežale - jauna_tu

Pilngraudu tostermaizes sviestmaizes ar grieķu jogurtu un ogu pildījumu
Šīs neparastās sviestmaizes ir ideālas brokastu variācijas, kas apvieno pilngraudu maizes labumus ar olbaltumvielām bagātu grieķu jogurtu. Pilngraudu maize ir lielisks šķiedrvielu avots, kas veicina gremošanas veselību un ilgstošu sāta sajūtu. Savukārt, grieķu jogurts pievieno nepieciešamās olbaltumvielas un kalciju, kas ir svarīgi muskuļu un kaulu stiprumam. Šī recepte piedāvā interesantu un veselīgu veidu, kā sākt dienu ar enerģiju un labo garastāvokli.

Alternatīvas sastāvdaļas

Ja nevēlaties izmantot grieķu jogurtu, to var aizstāt ar mandeļu vai kokosriekstu jogurtu, kas ir piemērots arī vegāniem. Pilngraudu maizi var aizvietot ar bezglutēna maizi, lai padarītu šo recepti piemērotu cilvēkiem ar glutēna nepanesību.

Receptes padomi

Sviestmaižu garšas dažādošanai, izmēģiniet pievienot citas ogas, piemēram, mellenes vai ķiršus, kā arī šokolādes gabaliņus, lai iegūtu bagātāku garšu. Ja vēlaties vēl vairāk piedzīvojumu, izmantojiet dažādus saldinātājus, piemēram, stēviju vai medu.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Maize ar augstu šķiedrvielu saturu palīdz stabilizēt cukura līmeni asinīs un samazina holesterīna līmeni. Tomēr maizes daudzums receptē jākontrolē, jo pārmērīga lietošana var veicināt svara pieaugumu.

Kalorijas

Šīs porcijas kopējais kaloriju daudzums ir aptuveni 500 kcal, savukārt viena porcija satur apmēram 125 kcal. 

Sastāvdaļas

    4 sviestmaizes:
    • Pilngraudu tostermaize: 4 gab.
    • Grieķu jogurts: 160 g
    • Ola: 1 gab.
    • Kanēlis: 1 tējkarote
    • Saldinātājs (eritritols): pēc garšas
    • Vanilīns: 1/2 tējkarotes
    • Ogas (svaigas vai saldētas): pēc izvēles
    • Šokolāde: 1-2 gab.

    Pagatavošana

  1. 1. Sajauciet jogurtu, olu, kanēli, saldinātāju un vanilīnu, līdz masa kļūst vienmērīga.
  2. 2. Uz cepamās papīra izklāj cepamo formu un novietojiet tostermaizes šķēles.
  3. Reklāma
  4. 3. Ar karoti nedaudz iespiežiet katras maizes vidusdaļu, lai radītu vietu pildījumam.
  5. 4. Uz katras maizes lieciet jogurta-olas maisījumu, pēc tam pievienojiet izvēlētās ogas un smalki sagrieztus šokolādes gabaliņus.
  6. 5. Cepiet 180°C temperatūrā apmēram 15-20 minūtes, līdz sviestmaizes ir zeltainas un viegli kraukšķīgas.
  7. 6. Kopsavilkums: Šīs gardās, veselīgās un viegli pagatavojamās sviestmaizes ir lielisks veids, kā sākt savu dienu ar uzturvielām bagātu maltīti. Ar šķiedrvielām bagātu pilngraudu maizi un olbaltumvielu avotiem, šī recepte veicina ilgstošu sāta sajūtu un uzlabo gremošanas sistēmu. Izmēģiniet un baudiet gardu brokastu alternatīvu, kas pārsteigs ar savu unikālo garšu!
Pilngraudu tostermaizes sviestmaizes ar grieķu jogurtu un ogu pildījumu
Pilngraudu tostermaizes sviestmaizes ar grieķu jogurtu un ogu pildījumu
Recepto autorius jauna_tu
Kartupeļu sviestmaizes
(1)