Ciabata ar olu salātiem un ķilavām

2024-10-05 Receptes autors Egija Šteinberga - food_life_style_lv

Ciabata ar olu salātiem un ķilavām
"Ciabata ar olu salātiem un ķilavām" ir klasisks un ātri pagatavojams ēdiens, kurš apvieno barojošas sastāvdaļas, piemēram, olas un ķilavas, kas ir nozīmīgi cilvēka uzturā. Olas ir augstas kvalitātes proteīna avots, tās satur būtiskas aminoskābes, vitamīnus, īpaši B12 un D vitamīnus, kā arī minerālvielas, piemēram, selēnu, kas ir būtiski imūnsistēmas stiprināšanai. Ķilavas savukārt ir bagātas ar omega-3 taukskābēm, kas ir svarīgas sirds veselībai un smadzeņu funkcijai. Savienojot šīs sastāvdaļas ar kraukšķīgu ciabatu, tiek izveidots garšīgs un līdzsvarots ēdiens, kas piemērots gan ikdienas maltītēm, gan uzkodām.

Alternatīvas sastāvdaļas

Ja vēlaties mainīt garšu vai padarīt recepti mazliet vieglāku, ķilavas var aizstāt ar citu veidu zivīm, piemēram, sardīnēm vai tunzivi. Skābā krējuma vietā var izmantot grieķu jogurtu, kas sniegs mazāk kaloriju un vairāk olbaltumvielu. Ciabatas maizi var nomainīt ar pilngraudu vai rudzu maizi, kas sniegs vairāk šķiedrvielu un līdzsvaros maltīti.

Receptes padomi

Lai ciabata būtu vēl garšīgāka, to var viegli apgrauzdēt pannā vai krāsnī, lai iegūtu īpaši kraukšķīgu tekstūru. Olas un ķilavas var bagātināt ar dažādiem svaigiem zaļumiem, piemēram, dillēm vai pētersīļiem, kas piešķirs svaigumu.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Šis ēdiens nodrošina sabalansētu olbaltumvielu un veselīgo tauku avotu, kas palīdz uzturēt enerģijas līmeni un atbalsta sirds veselību. Tomēr jāņem vērā, ka ķilavas eļļā un majonēze piešķir ēdienam papildu taukus un kalorijas, tādēļ tiem, kas vēlas ierobežot kaloriju daudzumu, ieteicams samazināt šo sastāvdaļu daudzumu.

Kalorijas

  • Kopējās kalorijas: aptuveni 1200 kcal
  • Kalorijas vienā porcijā: aptuveni 300 kcal 

Sastāvdaļas

    • Tumšā ciabatas maize: 4 šķēles
    • Vārītas olas: 3 gabali
    • Ķilavas eļļā: dažas pēc garšas
    • Skābais krējums: 1 ēdamkarote
    • Majonēze: 1 tējkarote
    • Sāls un pipari: pēc garšas
    • Maurloki: buntīte
    • Paipalu olas (dekorēšanai): dažas gabalas

    Pagatavošana

  1. 1. Sasmalciniet vārītās olas un maurlokus, pēc tam sajauciet tos ar skābo krējumu, majonēzi, sāli un pipariem.
  2. 2. Uz sausas pannas viegli apgrauzdējiet ciabatas maizes šķēles, lai tās kļūtu kraukšķīgas.
  3. Reklāma
  4. 3. Uz katras ciabatas šķēles uzklājiet sagatavotos olu salātus.
  5. 4. Pievienojiet virsū ķilavas un dekorējiet ar paipalu olām, kuras sagrieztas uz pusēm.
  6. 5. Pārkaisiet ar svaigiem maurlokiem, un maizītes ir gatavas pasniegšanai.
  7. 6. Kopsavilkums: "Ciabata ar olu salātiem un ķilavām" ir vienkārši pagatavojams un barojošs ēdiens, kas apvieno olas un ķilavas ar kraukšķīgu ciabatu. Tas ir ne tikai garšīgs, bet arī sniedz vērtīgas uzturvielas, piemēram, olbaltumvielas un omega-3 taukskābes, kas veicina sirds un smadzeņu veselību. Recepti var pielāgot, izmantojot veselīgākas alternatīvas un dažādus zaļumus.
Ciabata ar olu salātiem un ķilavām
Ciabata ar olu salātiem un ķilavām
Ciabata ar olu salātiem un ķilavām
Ciabata ar olu salātiem un ķilavām
Omlete ar kraukšķi
(1)
Rūgušpiena pankūkas
(1)
Pikantā brokastu maizīte
(1)
Sātīgās brokastis
(1)
Biezpiena plācenīši ar rozīnēm
(1)
Omlete cepeškrāsnī
(1)