Miežu putraimu biezputra jeb bukstiņbiezputra

2022-08-20 Receptes autors Worldrecipes.eu

Miežu putraimu biezputra jeb bukstiņbiezputra
Kārtīga latvieša kārtīgs paēdiens. Lēts un sātīgs. Bērnībā diezgan bieži šī putra tika celta pusdienu galdā. Nereti pārnākot no skolas, atklāju gultā satīto segu kalnu, zem kura slēpās putras katls. Parasti bija 2 varianti, griķi vai bukstiņbiezputra. Ne viens ne otrs variants sajūsmu neizsauca. Ēst ēdu, bet sajūsmā nebiju. Gāja gadi un šī putra ēdienkartē parādijās aizvien retāk un retāk, līdz uz dažiem gadiem izzuda pavisam. Un tad, kādā jaukā dienā, kā tas nereti notiekas, sagribas ko tādu. Ko tādu... ar ko varētu piesiet dūšu. Staigā pa māju, meklē istabai piekto stūri un nesaproti, ko tādu apēst, lai būtu miers. Nelīdz ne desa, ne siers, ne saldējums. Un tad, kaut kur atmiņu dzīlēs pavīd doma par bukstiņbiezputru, un kā par to iedomājos, tā viss. Tā gribas šo putru, ka vai acīs cērtas. Nu neko, diedzu uz veikalu, pirku visu nepieciešamo un uztapināju sev šo gardumu. Mmmmm, dvēsele gavilē, salds naktsmiers garantēts. Putra sanāk garda jo garda. Tagad nereti gatavoju šo putru. un ar katru reizi brīnos, kāpēc bērnībā man šī putra negaršoja tik ļoti, kā tagad.

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    • 2glāzes miežu putraimus
    • 6 vidēji lielus kartupeļus
    • 0.5l piena
    • sāls
    • cukurs
    • ~200gr žāvēta gaļa ar treknumiņu
    • 1 vidēji liels sīpols

    Recipe Directions

  1. 1. Tātad, ņemam lielo grāpi. Man tas ir 5l liels, attiecīgi daudzumi norādīti šim katlam. Katlā ielejam 1/3 daļu ūdens, pieberam sāli un liekam vārīties. Tikmēr nomizojam kartupeļus un sagriežam nelielos gabaliņos. Kad ūdens uzvārās beram iekšā putraimus un kartupeļus.
  2. 2. Kad putraimi sāk vārīties, tie ļoti ātri piebriest, tapēc aizņems vismaz pusi no katla tilpuma. Nogriežam mazu liesmu un uz lēnas uguns ļaujam putrai vārīties. Kad putraimi piebrieduši un ir pusmīksti, pievienojam 0.5l piena un vāram līdz kartupeļi gatavi(mīksti).
  3. Reklāma
  4. 3. Kad kartupeļi mīksti un putra pēc garšas ir tīkama, tad ņemam nost no uguns. Un tagad, pats svarīgākais. Sagatavojam putrai "ligzdiņu". Uz segām izklājam dvieli uz tā avīzes un liekam karsto putras katlu virsū. Visu kārtīgi satinam un ļaujam vismaz divas stundas putrai "atvērties".
  5. 4. Pēc šīm divām stundām, var protams arī ātrāk. ņemam putru ārā no segu apakšām un liekam uz galda. Sacepam žāvēto gaļiņu ar sīpoliem.
  6. 5. Un tagad varam servēt pusdien galdu. Ja vēl klāt kāda cepta desa, sardele vai caurraudzītis, pavisam glauni! mmmmm..... gardi!
Miežu putraimu biezputra jeb bukstiņbiezputra
Miežu putraimu biezputra jeb bukstiņbiezputra
Miežu putraimu biezputra jeb bukstiņbiezputra
Miežu putraimu biezputra jeb bukstiņbiezputra
Miežu putraimu biezputra jeb bukstiņbiezputra
Miežu putraimu biezputra jeb bukstiņbiezputra
Miežu putraimu biezputra jeb bukstiņbiezputra
Miežu putraimu biezputra jeb bukstiņbiezputra
Miežu putraimu biezputra jeb bukstiņbiezputra
Miežu putraimu biezputra jeb bukstiņbiezputra
Miežu putraimu biezputra jeb bukstiņbiezputra
Miežu putraimu biezputra jeb bukstiņbiezputra
Miežu putraimu biezputra jeb bukstiņbiezputra
Miežu putraimu biezputra jeb bukstiņbiezputra
Miežu putraimu biezputra jeb bukstiņbiezputra