Šodien nošokējos, ka ārā rāda -17 grādus. Nodrebinājos un nolēmu, ka dienu pavadīšu pie kafijas krūzes, žāvēto augļu trifelēm un žurnāla. Taču kas man to dos. Prātā iesēdās doma par piparkūkām. Nu jau nedēļu kā pašgatavotā mīklastāvējusi ledusskapī. Vajadzētu tākā nopromēt, kas tur sanācis. Es gan centos to apklusināt ar kafijas smaržu, taču nekā. Dzēru kafiju un paralēli cepu piparkūkas. Pusceļā iesēdās otra doma, ka jāizcep pīrāgi.
Sepķa pīrāgi, tas tākā skaidrs pats par sevi. Taču sīkā balstiņa galvā pačukstēja, ka vajadzētu uzcept pīrāgus, kādus cepa omīte. Tas būtu ar lokiem un vārītu olu. Kā reiz, abas šīs lietas bija mājās. Nekas cits neatlika, kā vien ķerties klāt pie darba. Lūk rezultāts. Speķa pīrāgi un pīrāgi ar olu un lokiem.
Tad nu tā. gatavojam
raugu mīklu un kamēr tā rūgst sagatavojam pildījumu.