Tomātu mērce ar ķiplokiem un pētersīļiem

2022-08-25 Receptes autors Solo mājai

Tomātu mērce ar ķiplokiem un pētersīļiem
Gandrīz vai neticami, ka vēl pavisam tikai kādus simts gadus atpakaļ tomātu uzskatīja par indīgu. Šodienas ēdienkarti bez tomātiem grūti iedomāties - nesanāks ne īsta pica, ne Boloņas mērce.

Tomēr tad, kad tomātu mērces garša šķiet ierasta, ir variants, kā mērces garšu padarīt pikantāku un interesantāku.

Sastāvdaļas

    • 200 g tomātu mērces
    • 3 ķiploka daiviņas
    • 2 tomāti
    • pētersīļi

    Pagatavošana

  1. 1. Tomātus sagriež mazos gabaliņos, ķiploku sasmalcina, sajauc ar mērci.
  2. 2. Pieber sīki sagrieztus pētersīļus.
  3. Reklāma
  4. 3. Pēc garšas, ja tas nepieciešams, var piebērt sāli un piparus.
Cīsiņu - siera mērce
(2)
Mājas adžika ar ķiploku
(1)
Burkānu mērce
(3)
Saldā krējuma mērce ar tomātiem
(1)