Biezpiena pica ar sieru un dārzeņiem

2024-11-24 Receptes autors Olga Mežale - jauna_tu

Biezpiena pica ar sieru un dārzeņiem
Pica ir viens no populārākajiem ēdieniem visā pasaulē, un tās variācijas ir neskaitāmas. Šī recepte piedāvā veselīgāku alternatīvu tradicionālajai picai, izmantojot biezpiena pamatni, kas ir bagāta ar olbaltumvielām un nodrošina vieglāku tekstūru. Pildījums ar sieru, tomātiem, olīvām un rukolu piešķir svaigumu un garšas daudzveidību.

Alternatīvas sastāvdaļas

Ja vēlaties eksperimentēt, biezpiena pamatnei varat pievienot pilngraudu miltus vai auzu miltus, lai palielinātu šķiedrvielu saturu. Pildījumam var izmantot dažādus dārzeņus, piemēram, papriku, sēnes vai spinātus, kā arī pievienot liesu gaļu, piemēram, vistas fileju vai tunci.

Receptes padomi

Lai pamatne būtu kraukšķīgāka, pēc pirmās cepšanas reizes ļaujiet tai nedaudz atdzist, pirms pievienojat pildījumu. Ja vēlaties intensīvāku garšu, tomātu mērcei varat pievienot ķiplokus, oregano vai baziliku.

Kalorijas

  • Kopējais kaloriju daudzums: aptuveni 600 kcal
  • Kalorijas vienā porcijā: aptuveni 300 kcal 

Sastāvdaļas

    Pamatnei:
    • Biezpiens: 180 g
    • Milti (piemēram, pilngraudu kviešu): 60 g
    • Ola: 1 gab.
    • Sāls: pēc garšas
    • Sakapātas dilles: pēc garšas
    Pildījumam:
    • Siers: 70 g
    • Tomātu mērce: pēc nepieciešamības
    • Ķiršu tomāti: pēc nepieciešamības
    • Melnās olīvas: pēc nepieciešamības
    • Rukola: pēc nepieciešamības

    Pagatavošana

  1. 1. Pamatnes pagatavošana: Bļodā sajauciet biezpienu, miltus, olu, sāli un sakapātās dilles, līdz iegūstat viendabīgu masu.
  2. 2. Ar mitrām rokām uz cepampapīra izveidojiet plānu pamatni vēlamajā formā.
  3. Reklāma
  4. 3. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180°C un cepiet pamatni 10 minūtes, līdz tā kļūst viegli zeltaina.
  5. 4. Pildījuma pievienošana: Izņemiet pamatni no cepeškrāsns un apsmērējiet to ar tomātu mērci.
  6. 5. Vienmērīgi izkārtojiet uz pamatnes sagrieztus ķiršu tomātus un melnās olīvas.
  7. 6. Pārkaisiet ar sarīvētu sieru.
  8. 7. Picas cepšana: Atgrieziet picu cepeškrāsnī un cepiet vēl 10 minūtes, līdz siers ir izkusis un viegli zeltains.
  9. 8. Pasniegšana: Izņemiet picu no cepeškrāsns un ļaujiet tai nedaudz atdzist.
  10. 9. Pirms pasniegšanas pārkaisiet ar svaigām rukolas lapām.
  11. 10. Kopsavilkums: Šī biezpiena pica ar sieru un dārzeņiem ir lieliska izvēle tiem, kas vēlas baudīt gardu un veselīgu maltīti. Biezpiena pamatne nodrošina vieglumu un olbaltumvielu bagātību, savukārt pildījums ar sieru, tomātiem, olīvām un rukolu piešķir svaigumu un garšas daudzveidību. Ar aptuveni 300 kcal vienā porcijā, šī pica ir piemērota arī tiem, kas seko līdzi kaloriju patēriņam.
Biezpiena pica ar sieru un dārzeņiem
Biezpiena pica ar sieru un dārzeņiem
Recepto autorius jauna_tu
Picas uz cukini bāzes (bez glutēna)
(1)
Bekona pica ar zaļo halapenjo salsu
(1)