Cepti vistas spārniņi ķīniešu medus mērcē

2023-05-15 Receptes autors Worldrecipes.lv

Cepti vistas spārniņi ķīniešu medus mērcē
Mīksti, sulīgi un maigi saldi - tādi ir šie pannā ceptie vistas spārniņi. Lai gan diezgan bieži vistas spārniņus gatavoju cepeškrāsnī, jo tas ir vienkāršāk un ērtāk (atzīstu, ka esmu slinkums), kad vienreiz pamēģināju tos cept šādā veidā, pannā, ar biezu medus un sojas mērci, tagad tas ir vienīgais veids, kā gatavoju spārnus.

Patiesībā šādi pagatavot vistas spārniņus neaizņems daudz laika, jo vistas spārniņi būs jāapcep no abām pusēm, jāpievieno mērcei nepieciešamās sastāvdaļas un jāatstāj uz lēnas uguns, laiku pa laikam tos samaisot. Tas ir viss. Tik viegli un vienkārši. Kamēr spārniņi vārās mērcē, tā lēnām sabiezē un karamelizējas, tāpēc mērces garša ir fantastiska! Jūs sapratīsiet, kad to nogaršosiet.

Man šķiet, ka šādi pagatavoti spārniņi ir visgaršīgākie, ja tos pasniedz kopā ar seleriju kātiņiem un zilā siera mērci. Ja vēlaties, varat pasniegt arī ar vārītiem rīsiem vai kādu citu iecienītu piedevu.

Sastāvdaļas

    • vistas spārniņi: 10
    • Sīpolu lapas: 1 glāze (sagrieztas 3-4 cm garos salmiņos).
    • Ingvers: 2 ēdamkarotes (nomizot un sagriezt šķēlītēs)
    • Medus: 4-5 ēdamkarotes
    • cukurs: 5-6 ēdamkarotes
    • Ūdens: 1 glāze
    • sojas mērce: 7-8 ēdamkarotes
    • sezama eļļa: 1 tējkarote
    • sezama sēklas: 1 tējkarote
    • saulespuķu eļļa: 1 ēdamkarote (cepšanai)
    • Sāls

    Pagatavošana

  1. 1. Vispirms nogrieziet vistas spārnu aso daļu.
  2. 2. Tad pārgrieziet vistas spārnus uz pusēm.
  3. Reklāma
  4. 3. Tā kā spārniņi tiek gatavoti pannā un to ir diezgan daudz, es tos gatavoju 2 lielās pannās.
  5. 4. Katrā pannā uzkarsējiet nedaudz saulespuķu eļļas uz vidēji augstas uguns.
  6. 5. Vistas spārniņus vienmērīgi izkārtojiet abās pannās un cepiet no abām pusēm, līdz spārniņi ir labi apbrūnējuši.
  7. 6. Pievienojiet ingveru, sojas mērci, etiķi, cukuru, medu un ūdeni vienādi abās pannās.
  8. 7. Samaziniet karstumu un, nepārtraukti maisot, vāriet apmēram 15 minūtes, līdz mērce sabiezē.
  9. 8. Tad pievienojiet sīpolu lapas un karsējiet vēl dažas minūtes.
  10. 9. Visbeidzot ielej sezama eļļu un pārkaisi ar sezama sēklām. Pasniedziet un baudiet!
Cepti vistas spārniņi ķīniešu medus mērcē
Cepti vistas spārniņi ķīniešu medus mērcē
Cepti vistas spārniņi ķīniešu medus mērcē
Vistas gaļas iesmiņš ar jogurta mērci
(1)
Sildošais vistas buljons ar grauzdiņiem
(1)
Pasta ar vistu, spinātiem un tomātiem
(1)
Tom Kha zupa ar vistu un dārzeņiem
(1)