Saldskāba vistas gaļa ar dārzeņiem un olu nūdelēm

2024-06-11 Receptes autors Zaigas stūrītis

Saldskāba vistas gaļa ar dārzeņiem un olu nūdelēm
Saldskābā vistas gaļa ar dārzeņiem un olu nūdelēm ir izsmalcināts ēdiens, kas iepriecinās gan Āzijas virtuves cienītājus, gan tos, kuri vēlas pagatavot kaut ko jaunu un garšīgu. Šis ēdiens apvieno vistas gaļas maigumu, dārzeņu svaigumu un olu nūdeļu mīksto tekstūru, radot harmonisku garšu buķeti. Receptes galvenā sastāvdaļa ir vistas gaļa, kas ir ne tikai garšīga, bet arī ļoti vērtīga uzturvielu avots.

Vistas gaļa ir lielisks olbaltumvielu avots, kas ir būtiski muskuļu masas uzturēšanai un imūnsistēmas stiprināšanai. Tā satur arī B grupas vitamīnus, kas ir svarīgi vielmaiņas procesiem un nervu sistēmas darbībai. Šajā receptē izmantotie dārzeņi un Indijas rieksti nodrošina organismu ar nepieciešamajiem vitamīniem, minerālvielām un veselīgajiem taukiem.

Alternatīvas sastāvdaļas
Ja jums nav pieejama konkrēta sastāvdaļa, varat veikt šādas aizvietošanas:


- Kokosriekstu eļļa: var aizvietot ar olīveļļu vai sezama eļļu.
- Indijas rieksti: var izmantot mandeles vai zemesriekstus.
- Santa Maria Āzijas vok mērce, saldskābā: var izmantot jebkuru citu saldskābo mērci no vietējā veikala.
- Santa Maria Olu nūdeles: var aizvietot ar rīsu nūdelēm vai pilngraudu makaroniem.

Sastāvdaļas

    • kokosriekstu eļļa
    • 500 g vistas šķiņķīšu fileja
    • svaigs ingvers
    • 2 daiviņas ķiploki
    • 1 burkāns
    • 1 sarkanā paprika
    • 6 šampinjoni
    • 0.5 brokoļa
    • 100 ml Indijas rieksti
    • sāls
    • 1 paciņa Santa Maria Āzijas vok mērce, saldskābā
    • 1 iepakojums Santa Maria Olu nūdeles
    • sezama sēklas
    • Santa Maria Tellicherry melnie pipari

    Pagatavošana

  1. 1. Nūdeļu vārīšana: Olu nūdeles izvāra saskaņā ar norādēm uz iepakojuma un pēc tam pārlej ar aukstu ūdeni, lai apturētu vārīšanās procesu.
  2. 2. Vistas sagatavošana: Vistas šķiņķīšu fileju sagriež nelielos gabaliņos. Ingveru un ķiplokus sarīvē, burkānu, papriku un šampinjonus sagriež plānās strēmelēs, bet brokoļu ziedkopas sakapā.
  3. Reklāma
  4. 3. Cepšana: Uzkarsē cepešpannu ar kokosriekstu eļļu. Pievieno vistas gaļu un cep, līdz tā ir zeltaini brūna. Izcepto gaļu atliek malā.
  5. 4. Dārzeņu un riekstu cepšana: Pannā pievieno visus sagatavotos dārzeņus un Indijas riekstus. Maisot cep dažas minūtes, līdz dārzeņi ir kraukšķīgi.
  6. 5. Gaļas un dārzeņu apvienošana: Pievieno vistas gaļu atpakaļ pannā pie dārzeņiem, apkaisa ar sāli un pipariem, un samaisa.
  7. 6. Mērces pievienošana: Ielej saldskābo vok mērci un rūpīgi samaisa, lai visas sastāvdaļas būtu vienmērīgi pārklātas ar mērci.
  8. 7. Pasniegšana: Pasniedz ēdienu ar vārītām olu nūdelēm, apkaisa ar sezama sēklām, lai piešķirtu papildu tekstūru un garšu.
  9. 8. Šī recepte ir lielisks veids, kā ieviest dažādību ikdienas ēdienkartē un nodrošināt organismu ar svarīgām uzturvielām. Izmēģiniet šo gardo ēdienu un izbaudiet Āzijas garšu burvību!
Uzbeku plosts ar vistu
(1)
Vista ābolu-sojas-medus mērcē
(1)
Vistas krēmzupa
(1)
Mini cāļa cepetis rīsos
(1)
Pasta ar vistu, spinātiem un tomātiem
(1)
Bao maizītes ar kraukšķīgu vistas gaļu
(1)
Vistas zupa ar rīsu nūdelēm
(1)