Pikantā tomātu biezzupa ar vistu, čili un kukurūzu

2024-07-14 Receptes autors Solo mājai

Pikantā tomātu biezzupa ar vistu, čili un kukurūzu
Pikantā tomātu biezzupa ar vistu, čili un kukurūzu ir ideāls ēdiens tiem, kuri mīl asas garšas. Šī zupa ir iedvesmota no Klondaikas Azteku zupas un Tequila Boom Čipotles zupas ar cāli, apvienojot šo ēdienu labākās sastāvdaļas un radot unikālu garšu pieredzi. Tomāti, kas ir zupas galvenā sastāvdaļa, ir lielisks likopēna avots, kas ir spēcīgs antioksidants, palīdzot samazināt sirds slimību risku un aizsargājot ādu no UV bojājumiem.

Alternatīvas sastāvdaļas

Ja vēlaties, vistas fileju var aizstāt ar tītara gaļu vai veģetāro variantu - tofu. Tortillas čipsus ar čili garšu var aizstāt ar jebkuriem citiem pikantiem čipsiem vai pat grauzdētiem rudzu maizes gabaliņiem. Krievijas siera vietā var izmantot arī Čedaras vai Mocarellas sieru.

Receptes padomi

Lai zupa būtu mazāk asa, var samazināt čili daudzumu un pievienot vairāk oregano, kas piešķirs zupai aromātisku garšu bez asuma. Ja vēlaties vairāk dārzeņu, var pievienot papriku vai seleriju.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Tomātu biezzupa ir bagāta ar vitamīniem A un C, kā arī šķiedrvielām. Tomāti un čili palīdz stiprināt imūnsistēmu un uzlabot gremošanu. Tomēr jāuzmanās ar čili daudzumu, ja jums ir jutīgs kuņģis vai gremošanas problēmas.

Kalorijas

Šī zupa kopumā satur aptuveni 1200 kalorijas, kas ir apmēram 300 kalorijas uz porciju. 

Sastāvdaļas

    • Sasmalcināti tomāti savā sulā: 800 g (1 bundža)
    • Vistas fileja: 400 g (2 gab)
    • Sarkanais sīpols: 1 liels gab
    • Tortillas čipsi ar čili garšu: 1 paciņa
    • Konservēta kukurūza: 1 bundža
    • Krievijas siers: 400 g
    • Oregano: daudz
    • Čili: daudz
    • Sāls: pēc garšas
    • Pipari: pēc garšas
    • Paprikas pulveris: pēc garšas
    • Eļļa: 3 ēd.k.

    Pagatavošana

  1. 1. Vistas fileju sagriež mazos gabaliņos, sīpolus strēmelēs, sieru kubiciņos.
  2. 2. Pannā uzkarsē 2 ēd.k. eļļas un uz lielas uguns maisot apcep vistu ar šķipsnu sāls, pipariem, papriku un čili. Cep dažas minūtes līdz gaļa ir gatava. Noliek malā.
  3. Reklāma
  4. 3. Tajā pašā pannā uzkarsē atlikušo eļļu un maisot apbrūnina sīpolus līdz tie kļūst viegli zeltaini. Noliek malā.
  5. 4. Katliņā ielej tomātu masu un pievieno 200 ml ūdens. Uz vidējas uguns uzkarsē, pievieno apcepto vistu un sīpolus. Vāra dažas minūtes.
  6. 5. Pievieno garšvielas – sāli, piparus, oregano un čili pēc garšas. Vāra uz nelielas uguns dažas minūtes, apmaisot.
  7. 6. Sagatavo šķīvi un katrā no tiem ieber 2-3 ēdamkarotes kukurūzas. Ielej tomātu maisījumu.
  8. 7. Karstajā masā ieber sauju siera, samaisa un šķīvja maliņās novieto saujiņu Tortillas čipsu.
  9. 8. Pasniedzot, var papildināt ar svaigiem zaļumiem vai papildus čipsiem.
  10. 9. Kopsavilkums: Šī pikantā tomātu biezzupa ar vistu, čili un kukurūzu ir lielisks veids, kā iepriecināt pikantu ēdienu cienītājus ar bagātīgu garšu un uzturvērtību. Ar daudzveidīgām sastāvdaļu alternatīvām un pielāgojumiem, tā ir piemērota dažādām gaumēm un uztura vajadzībām.
  11. 10. Izmēģiniet šo gardo recepti un izbaudiet veselīgu un sātīgu maltīti!
Lēču - pupiņu zupa
(1)
Taizemes pikantā vistas zupa
(1)
Ķirbju - lēcu biezzupa
(1)
Tomātu zupa ar ķiplokiem un saldo krējumu
(2)
Sildošais vistas buljons ar grauzdiņiem
(1)