Krāsnī cepta vista ar medu, sinepēm un ingveru

2023-05-08 Receptes autors Worldrecipes.eu

Krāsnī cepta vista ar medu, sinepēm un ingveru
Šī ir manu dažu mēģinājumu rezultāts, no kuriem veiksmīgākais ir tas, kas mūsu ģimenē ir bijis ļoti ilgi. Es ļoti reti marinēju vistas ceturtdaļas citādā veidā. Šādā veidā marinēta un cepta vistas gaļa ir tieši pēc manas gaumes. Un tas apbrūnināšana... tā ir pasaka!

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    • Vistas ceturtdaļas: 6 (var izmantot veselu vistu)
    Marinādei:
    • ķiploki: 6 krustnagliņas
    • medus: 1 ēdamkarote
    • sinepes: 2 tējk
    • sinepju eļļa: 1 tējkarote (pēc izvēles)
    • balzametiķa: 3 tējkarotes
    • malta ingvera: 2 tējkarotes
    • Sauda vistas garšvielu: 3 tējkarotes
    • Kefīra: 2 ēdamkarotes
    • Ķimenes: 1 ēdamkarote

    Recipe Directions

  1. 1. Vispirms katru vistas ceturtdaļu sagrieziet trīs gabalos.
  2. 2. Tad smalki sasmalciniet vai smalki sarīvējiet ķiplokus marinādei un samaisiet tos ar pārējām sastāvdaļām.
  3. Reklāma
  4. 3. Iegūto maisījumu uzberiet uz vistas gaļas gabaliņiem un ievietojiet tos ledusskapī vismaz uz vienu dienu.
  5. 4. Kad vistas gaļa ir marinēta, ielieciet to cepamajā traukā, un es vienmēr pievienoju kartupeļus, kas pārkaisīti ar garšvielām (varat arī jūs, ja vēlaties), un ielejiet apmēram pusi glāzes ūdens.
  6. 5. Ievietojiet cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 190-200 grādiem pēc Celsija, un cepiet apmēram 45-60 minūtes.
  7. 6. Gatavošanas laika vidū aplejiet vistu un kartupeļus (ja esat tos pievienojis) ar izdalījušos šķidrumu, bet gatavošanas laika beigās visu šķidrumu izlejiet. Pēc dažām minūtēm izvelciet to no cepeškrāsns, pasniedziet un baudiet!
Cālis a la china style
(1)
Atkaulots cālis rīsos
(1)
Pasta ar vistu, spinātiem un tomātiem
(1)
Vistu aknu pastēte
(2)
Vistu spārniņi sojas un medus marinādē
(1)