Krāsnī cepta vistas fileja ar parmezāna sieru un skāba krējuma mērci

2023-05-10 Receptes autors Worldrecipes.lv

Krāsnī cepta vistas fileja ar parmezāna sieru un skāba krējuma mērci
Šo cepeškrāsnī cepto vistas gaļas ēdienu ar sieru patiešām ir ļoti viegli pagatavot. Pavisam nedaudz sastāvdaļu, un tas paēdinās 4 cilvēkus. Izmēģiniet to, un jūs būsiet pārsteigti, cik labi viss kopā sanāk, veidojot brīnišķīgu kombināciju.

Sastāvdaļas

    • Vistas krūtiņas fileja: 550 grami (~13 gabali)
    • Garšaugu un piparu garšvielu maisījums
    • olas: 2
    • papildus kviešu milti: 5-6 ēdamkarotes
    • Parmigiano Reggiano cietais siers: 120 grami
    • Jasmīna rīsi: ~ 200 grami
    • salāti: 100 grami
    • Neapstrādāta augstākā labuma olīveļļa: nedaudz.
    • sāls
    Skāba krējuma mērcei:
    • Sīpoli: 2 (mazi)
    • Skābais krējums: 4-5 ēdamkarotes (30% tauku)
    • Dižonas sinepes: 0,5 tējkarotes.
    • Žāvēts raudene: 0,5 tējkarotes.
    • sasmalcināti svaigi pētersīļi: šķipsniņa
    • sāls

    Pagatavošana

  1. 1. Vispirms nomazgājiet vistas fileju, nosusiniet to ar papīra dvieli un noņemiet membrānas un vēnas. Katru gabaliņu no abām pusēm pārkaisa ar garšaugu un piparu graudiņu maisījumu.
  2. 2. Tad ņem trīs bļodas: pirmajā bļodā - miltus, otrajā bļodā - sakultas olas, bet trešajā bļodā - smalki sarīvētu cieto sieru.
  3. Reklāma
  4. 3. Tad vistas fileju apviļā miltos un pārpalikumus sakrata, pēc tam iemērc olu baltumos un apviļā rīvētā sierā.
  5. 4. Izkārtojiet gabaliņus uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru.
  6. 5. Cepiet cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 15-20 minūtes. Pēc aptuveni puses cepšanas laika, kad vistas gaļas gabaliņi ir jauki apbrūnējuši, apgrieziet tos un pabeidziet cepšanu.
  7. 6. Dārzeņu mērce: Pannā ielej nedaudz eļļas, pievieno smalki sagrieztus sīpolus un cep, līdz tie kļūst mīksti. Tad pievieno skābo krējumu, Dižonas sinepes, žāvētu raudeni, sāli, labi samaisa un mērci uzvāra. Tad izslēdziet karstumu, pievienojiet sasmalcinātus svaigus pētersīļus un vēlreiz samaisiet.
  8. 7. Rīsus vāriet sālītā ūdenī.
  9. 8. Sāls salātus, aplej ar olīveļļu un samaisa. Pasniedziet un baudiet!
Cūkgaļas guĻaš tomātos
(1)
Cūkas filejas medaljoni bekonā
(1)
Tītara - kūpinātas vistas kotletes bekonā
(1)
Pupiņu un maltās gaļas sautējums a la mexicano style
(2)
Vistas sitenis
(1)
Liellops vīnā
(1)
Cūkgaļas gulašs latviešu gaumē
(2)
Liellopa ribiņas alus, kanēļa, sīpolu mērcē
(1)
Kraukšķīga cūkgaļa ar saldskābo mērci
(1)