"Kuki muki jeb kukurūzas un īrisa kukulītis" ir viens no tiem bērnības kārumiem, kas bieži tika gatavots ģimenes svētkiem. Tā vienkāršība un īpašā garša atdzīvina atmiņas par laiku, kad īrisa konfektes un kukurūzas nūjiņas bija populāri desertu komponenti. Galvenā šī kāruma sastāvdaļa ir kukurūza, kas ir ne tikai garšīgs, bet arī vērtīgs produkts uzturā. Kukurūza satur šķiedrvielas, B grupas vitamīnus un antioksidantus, kas palīdz uzturēt veselīgu gremošanas sistēmu un uzlabo ādas stāvokli.
Lai arī tradicionāli šajā receptē izmanto īrisa konfektes, var apsvērt arī dažādas alternatīvas, piemēram, karameles vai pat dažādus karameļu mērces veidus, lai iegūtu līdzīgu tekstūru un garšu.
Alternatīvas sastāvdaļas
Ja nevari atrast īrisa konfektes, vari izmantot karameles mērci vai piena konfektes (piemēram, "gotiņas"). Tāpat, kukurūzas nūjiņu vietā var mēģināt izmantot puffed rice (puffētas rīsu nūjiņas) vai citu kraukšķīgu graudaugu veidu.
Receptes padomi
Gatavojot kukulīti, esi uzmanīgs ar masas temperatūru, jo karstā masa var viegli apdedzināt rokas. Izmanto karstumizturīgos cimdus vai dubulto cepampapīra slāni, lai veidotu vēlamo formu.
Veselības ieguvumi un trūkumi
Lai arī "Kuki muki" satur daudz kaloriju, pateicoties cukura un tauku daudzumam no īrisa un sviesta, kukurūzas nūjiņas nodrošina nedaudz šķiedrvielu. Tomēr šo kārumu ieteicams baudīt ar mēru, īpaši, ja seko veselīgam dzīvesveidam. Ir svarīgi atcerēties, ka augsts cukura daudzums šajā desertā var veicināt enerģijas līmeņa strauju kritumu pēc tā baudīšanas.
Kalorijas
- Kopējais kaloriju skaits aptuveni 2500 kcal.
- Vienā porcijā (aptuveni 100 g) ir ap 250 kcal.