Ilgi no šokolādes kūkas pagatavošanas vairijos kā no mēra. Man tas likās pagalam sarežģīts un grūts pasākums. Taču vēlme pēc pašgatavotas šokolādes kūkas nelika mierā. Saņēmos drosmi un meklēju interneta dzīlēs visvienkāršāko recepti. Un mani meklējumi vainagojās ar panākumiem. Pagatvošana vienkārša, bet rezultāts fantastisks. Galvenais nebaidīties no visām tām ūdens peldes kausēšanām utt. Viss ir daudz vienkāršāks nekā acīmredzamais!
Ievads
Šokolāde ir viena no visvairāk iemīļotajām saldumu sastāvdaļām pasaulē. Tā ne tikai sniedz neizsakāmu baudījumu, bet arī satur vairākus veselībai noderīgus elementus. Piemēram, tumšā šokolāde ir bagāta ar antioksidantiem, kas palīdz cīnīties ar brīvajiem radikāļiem un aizsargā mūsu šūnas. Tāpat šokolāde satur magniju, dzelzi un citas minerālvielas, kas nepieciešamas mūsu organismam. Ēdot šokolādi mērenībā, var uzlabot garastāvokli un pat veicināt smadzeņu darbību.
Alternatīvas sastāvdaļas
Šajā receptē izmantoto sastāvdaļu variācijas ir iespējamas, lai apmierinātu dažādas garšas un uztura vajadzības. Piemēram, sviesta vietā var izmantot kokosriekstu eļļu, bet kviešu miltus var aizstāt ar mandeļu vai kokosriekstu miltiem, kas ir lieliska alternatīva cilvēkiem ar glutēna nepanesību. Cukuru var aizstāt ar medu vai kļavu sīrupu, lai kūka būtu nedaudz veselīgāka.