Vienkārša un garšīga šokolādes kūka

2022-08-17 Receptes autors Worldrecipes.eu

Vienkārša un garšīga šokolādes kūka
Ilgi no šokolādes kūkas pagatavošanas vairijos kā no mēra. Man tas likās pagalam sarežģīts un grūts pasākums. Taču vēlme pēc pašgatavotas šokolādes kūkas nelika mierā. Saņēmos drosmi un meklēju interneta dzīlēs visvienkāršāko recepti. Un mani meklējumi vainagojās ar panākumiem. Pagatvošana vienkārša, bet rezultāts fantastisks. Galvenais nebaidīties no visām tām ūdens peldes kausēšanām utt. Viss ir daudz vienkāršāks nekā acīmredzamais!

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    mīklai:
    • 3olas
    • 200gr tumšās šokolādes
    • 200gr. sviets
    • 200gr. cukurs
    • 200gr. milti
    glazūrai:
    • 100ml. saldā krējuma
    • 150gr. tumšās šokolādes
    • 25gr. sviests

    Recipe Directions

  1. 1. Ņemam katliņu un 2/3 piepildam ar ūdeni. Liekam uz uguns sildīties. Tad ņemam sietu, tautā saucamo "duršlaku" un liekam uz katla.
  2. 2. Duršlakā ieliekam bļodu kurā kausēsim šokolādi. Sākumā ieliekam sviestu un ļaujam tam pakust.
  3. Reklāma
  4. 3. Pēc tam pievienojam gabaliņos sasmalcinātu šokolādi(es to vienkārši neizpakojot sadauziju pret galdu) un kausējam viendabīgā masā, ik pa laikam apmaisot.
  5. 4. Kad šokolāde izkususi ņemam nost no uguns, lai nedaudz atdziest, kamēr gatavojam pārējo mīklu.
  6. 5. Kamēr dzesējas šokolāde, tikmēr otrā bļodā iesitam trīs olas un pievienojam cukuru. To visu sakuļam stingrā gogelmogelī.
  7. 6. Pēc tam pievienojam miltus, kārtīgi samaisam. Un tad pievienojam izkausēto šokolādi. Kārtīgi samaisam un lejam ietaukotā veidnē, un liekam cepties ~175grādos 30minūtes. Gatavību pārbaudam ar kociņu. Ja mīkla nelīp klāt, tad gatavs.
  8. 7. Kamēr kūka cepas, gatavojam glazūru. Procedūra gandrīz tāda pati, kā pie šokolādes kausēšanas priekš mīklas. Tik šeit jāpielej 100ml saldā krējuma un sviests jāliek, akurāt, 25grami. Katliņš un duršlaks, paliek tie paši.
  9. 8. Kad šokolāde izkususi un viss ir smuki viendabīgā masā, ļaujam tai atdziest. Kad kūka gatava arī tai mēs ļaujam atdzist. Kas visis atdzisuši, arī mēs, ķeramies pie glazūras pārliešanas pāri kūkai, ja vien neesam šo gardo glazūru iepriekš noēduši.
  10. 9. Pārlejot ar glazūru, ļaujam kūkai nobriest(glazūrai sacietēt vai vismaz kļūt stingrākai). Ja ir vēlme, var pārkaisīt ar sasmalcinātiem riekstiem, var arī savādāk dekorēt. brīvs fantāzijas lidojums. Pasniedz ar saldējumu vai vaniļas mērci, bet labi garšo arī tāpat.
  11. 10. Ja gribas tādu riktīgi šokolādīgu kūku, kad mīklā pirms cepšanas var iemaisīt šokolādes gabaliņus. var kūku pārgriezt uz pusēm un iesmērēt kādu skābenu zapti.
  12. 11. Esmu dalijusi divās daļās un viducī iesmērējusi putukrējuma un maskarpones pildijumu ar svaigām zemenēm. Kūka pati par sevi ir salda. Še, mana nelielā izpausme dekorēšanā
Vienkārša un garšīga šokolādes kūka
Vienkārša un garšīga šokolādes kūka
Vienkārša un garšīga šokolādes kūka
Vienkārša un garšīga šokolādes kūka
Vienkārša un garšīga šokolādes kūka
Vienkārša un garšīga šokolādes kūka
Vienkārša un garšīga šokolādes kūka
Vienkārša un garšīga šokolādes kūka
Vienkārša un garšīga šokolādes kūka
Vienkārša un garšīga šokolādes kūka
Vienkārša un garšīga šokolādes kūka
Vienkārša un garšīga šokolādes kūka
Vienkārša un garšīga šokolādes kūka
Vienkārša un garšīga šokolādes kūka
Vienkārša un garšīga šokolādes kūka
Vienkārša un garšīga šokolādes kūka
Vienkārša un garšīga šokolādes kūka
Vienkārša un garšīga šokolādes kūka
Vienkārša un garšīga šokolādes kūka
Vienkārša un garšīga šokolādes kūka
Vienkārša un garšīga šokolādes kūka
Pupiņu šokolādes kūka
(1)
Šokolādes - ķiršu torte
(1)
Šokolādes kūka ar vārīto šokolādes krēmu
(1)
Šokolādes kūka ar valriekstiem
(1)
Mini šokolādes kūciņas "Pizas tornīši"
(1)
Šokolādes kūka ar Coca-Cola, eļļu un kefīru
(1)
Zitinjas Ziemassvētku šokolādes kūka
(1)
Safrāna - šokolādes kūka
(1)
Biezpiena - baltās šokolādes kūka
(1)