Teriyaki Stir-Fry vista ar dārzeņiem

2024-07-18 Receptes autors Worldrecipes.lv

Teriyaki Stir-Fry vista ar dārzeņiem
Teriyaki Stir-Fry vista ar dārzeņiem ir lieliska izvēle, ja vēlaties pagatavot ātru, sātīgu un garšīgu maltīti. Šī recepte ir iedvesmota no Japāņu virtuves, kur Teriyaki tehnika ir izplatīta ēdiena pagatavošanas metode. Vistas gaļa šajā receptē tiek marinēta un apcepta ar dārzeņiem, radot bagātīgu un daudzveidīgu garšu kombināciju. Šis ēdiens ne tikai garšos lieliski, bet arī nodrošinās daudz vērtīgu uzturvielu.

Alternatīvas sastāvdaļas

  • Zaļās pākšu pupiņas var aizstāt ar brokoļiem vai papriku.
  • Šampinjonus var aizstāt ar citiem sēņu veidiem, piemēram, portobello vai shiitake.
  • Rīsu nūdeles var aizstāt ar kviešu nūdelēm vai rīsu.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Vistas gaļa ir lielisks olbaltumvielu avots, kas ir nepieciešams muskuļu veidošanai un atjaunošanai. Dārzeņi, piemēram, burkāni un pupiņas, nodrošina svarīgas vitamīnus un minerālvielas, kā arī šķiedrvielas, kas uzlabo gremošanas sistēmas darbību. Teriyaki mērce var saturēt lielu daudzumu cukura un nātrija, tāpēc to var izmantot mērenībā vai izvēlēties zemu nātrija un cukura saturu saturošas versijas.

Kalorijas

Kopējais kaloriju daudzums šajā ēdienā ir aptuveni 1800 kalorijas. Vienā porcijā ir apmēram 450 kalorijas. 

Sastāvdaļas

    • Vistas fileja: 500 g
    • Teriyaki mērce: 6 ēdamkarotes
    • Zaļās pākšu pupiņas: 400 g
    • Šampinjoni: 230 g
    • Baltie sīpoli: 220 g
    • Burkāni: 230 g
    • Rīsu nūdeles: 250 g
    • Ķiploki: 3 vidēja lieluma daiviņas
    • Eļļa cepšanai: labi daudz
    • Sviests: pēc izvēles

    Pagatavošana

  1. 1. Vistas fileju sagrieziet mazos gabaliņos un ievietojiet bļodā. Pārlejiet ar 3 ēdamkarotēm Teriyaki mērces, rūpīgi samaisiet un ļaujiet ievilkties stundu. Pa to laiku sagatavojiet pārējos produktus – sēnes sagrieziet strēmelēs, burkānus mazos kubiņos, sīpolus strēmelēs un ķiplokus smalki sasmalciniet.
  2. 2. Kad vistas fileja ir ievilkusies, uzkarsējiet eļļu dziļā pannā uz augstas liesmas un lieciet cepties vistu. Maisot cepiet aptuveni 7 minūtes, pēc tam noņemiet no uguns un lieciet malā.
  3. Reklāma
  4. 3. Tajā pašā pannā uzkarsējiet vēl eļļu un uz nedaudz mazākas liesmas apcepiet sīpolus ar ķiplokiem apmēram 3 minūtes, regulāri maisot. Noņemiet no uguns un lieciet malā.
  5. 4. Kad sīpoli ir gatavi, pievienojiet pannā eļļu un uz vidējas liesmas apcepiet burkānus apmēram 5 minūtes.
  6. 5. Pievienojiet pākšu pupiņas un sēnes. Ja maisot šķiet par sausu, pievienojiet vēl eļļu. Cepiet aptuveni 8-10 minūtes, beigās pievienojot nepilnu tējkaroti sāls un piparus pēc garšas.
  7. 6. Paralēli varat uzvārīt 1 litru ūdens. Kad ūdens vārās, pievienojiet nūdeles un vāriet uz lēnas uguns, līdz tās ir puscietas (apmēram 4-5 minūtes).
  8. 7. Kad burkāni un pupiņas ir gandrīz gatavi, samaziniet liesmu un pievienojiet iepriekš apcepto vistu un sīpolus. Iemaisiet 3 ēdamkarotes Teriyaki mērces un sautējiet uz lēnas uguns vēl 6 minūtes.
  9. 8. Nokāsiet nūdeles un pievienojiet dārzeņu/vistas maisījumam. Pievienojiet atlikušo Teriyaki mērci un maisot sautējiet vēl aptuveni 5-7 minūtes, līdz nūdeles pilnībā sajaukušās ar dārzeņiem. Pasniedziet karstu.
  10. 9. Šis ēdiens labi garšo arī nākamajā dienā. Labu apetīti!
  11. 10. Kopsavilkums: Teriyaki Stir-Fry vista ar dārzeņiem ir ātri pagatavojams un barojošs ēdiens, kas apvieno Japāņu virtuves garšas ar svaigiem dārzeņiem un vistas fileju. Šis ēdiens ne tikai apmierinās jūsu garšas kārpiņas, bet arī nodrošinās nepieciešamās uzturvielas un enerģiju. Izmēģiniet arī alternatīvas sastāvdaļas, lai variētu garšu un pielāgotu recepti savām vēlmēm.
Vistu aknu pastēte
(2)
Tom Kha zupa ar vistu un dārzeņiem
(1)
Atkaulots cālis rīsos
(1)
Vistas un tomātu krēmzupa
(1)
Tortillas ar vistu un konservēta kukurūza
(1)
Pikantā vistas siera zupa ar pupiņām un ķiplokiem
(1)
Uz grila cepta vista
(1)