Slinkais vistas sautējums ar kartupeļiem un burkāniem

2024-06-10 Receptes autors Worldrecipes.lv

Slinkais vistas sautējums ar kartupeļiem un burkāniem
Šodien piemeties lielais slinkums, bet jāgatavo ģimenei pusdienas. Aizvelkos līdz ledusskapim un skatos, ko no tur atrodamā varētu pagatavot sātīgu maltīti. Skatos, skatos un beigās izķeksēju vistu stilbiņus. Visai ģimenei tā kā par maz, lai vienkārši izceptu. Kaut kas jāsadomā. Te atmiņā ataust krustmātes gatavotais svētku ēdiens, es to nosauktu par slinko sautējumu. Šo viņa parasti ceļ galdā, vienkārši, ērti un ļoti garšīgi. Domāts, darīts, ķeros pie slinkā vistas sautējuma tapināšanas.

Ievads
Vistas gaļa ir lielisks olbaltumvielu avots, kas ir svarīgs cilvēka ķermeņa uzturēšanai un muskuļu veidošanai. Tas satur arī būtiskus vitamīnus un minerālvielas, piemēram, B vitamīnus, selēnu un fosforu, kas palīdz uzlabot vielmaiņu un stiprināt imūnsistēmu. Vistas gaļa ir mazkaloriju un zems tauku saturs, padarot to par ideālu sastāvdaļu tiem, kas vēlas saglabāt veselīgu svaru.

Šajā receptē izmantotie dārzeņi - kartupeļi un burkāni - ir ne tikai garšīgi, bet arī ļoti veselīgi. Kartupeļi ir lielisks C vitamīna avots, kas stiprina imunitāti, savukārt burkāni ir bagāti ar beta-karotīnu, kas uzlabo redzi un ādas veselību.

Padomi un alternatīvas
Lai dažādotu recepti, var pievienot citu veidu dārzeņus, piemēram, sēnes, seleriju, papriku vai zirnīšus. Arī vistas gaļu var aizstāt ar citu veidu gaļu, piemēram, liellopa vai cūkgaļu, lai iegūtu dažādas garšas nianses.

Sastāvdaļas

    • vista (stilbi, spārni, vesela)
    • kartupeļi
    • burkāni
    • sīpols
    • ķiploks
    • 1 ēdamkarote medus
    • 1 tējkarote sinepes
    • garšvielas pēc izvēles

    Pagatavošana

  1. 1. Vistas sagatavošana: Paņemam vistu, izmantojot jebkuru daļu - stilbiņus, spārniņus vai veselu vistu. Šai maltītei es izmantoju 4 nelielus vistu stilbiņus. Noskalojam un sadalām sīkākos gabalos. Es dalīju 4 gabalos. Pēc tam liku bļodā un gatavoju marinādi, sajaucot 1 ēdamkaroti medus, 1 tējkaroti sinepes, sāli un piparus. Visu to rūpīgi samaisīju un ļāvu kādu stundu ievilkties.
  2. 2. Dārzeņu sagatavošana: Notīrām 2-3 ķiploka daiviņas, 2 vidēji lielus burkānus un 6-7 vidēji lielus kartupeļus. Šo daudzumu var viegli variēt pēc nepieciešamības. Visu sagriežam nelielos gabalos un kārtojam cepeštraukā. Apberam ar sāli un samaisām.
  3. Reklāma
  4. 3. Sautēšana: Pievienojam vistu dārzeņiem, atkal samaisām un liekam cepties. Cepam apmēram 250 grādos (ja ir maza cepeškrāsns) kādu stundu, līdz gaļa un dārzeņi kļūst mīksti.
  5. 4. Variācijas: Dārzeņus var variēt pēc sirds patikas - kabači, cukini, sviesta pupiņas, paprikas, tomāti, kāļi. Brīva vieta fantāzijai. Šoreiz man bija tikai burkāni un kartupeļi.
  6. 5. Pasniegšana: Labu apetīti! Es iešu tālāk slinkumu lāpīt. Vēders pilns, žurnāls gaida!
  7. 6. Izbaudiet šo gardo un vienkāršo sautējumu, kas noteikti iepriecinās visu ģimeni!
Slinkais vistas sautējums ar kartupeļiem un burkāniem
Slinkais vistas sautējums ar kartupeļiem un burkāniem
Slinkais vistas sautējums ar kartupeļiem un burkāniem
Slinkais vistas sautējums ar kartupeļiem un burkāniem
Slinkais vistas sautējums ar kartupeļiem un burkāniem
Slinkais vistas sautējums ar kartupeļiem un burkāniem
Slinkais vistas sautējums ar kartupeļiem un burkāniem
Slinkais vistas sautējums ar kartupeļiem un burkāniem
Slinkais vistas sautējums ar kartupeļiem un burkāniem
Slinkais vistas sautējums ar kartupeļiem un burkāniem
Bao maizītes ar kraukšķīgu vistas gaļu
(1)
Kesadiljas ar vistu, kukurūza un siers
(1)
Cāļā gaļas iesmiņi
(1)
Vistas biryani - Indijas plosts ar basmati rīsiem
(1)
Butter chicken recepte - Indijas sviesta vistas
(1)
Vistas tomātu zupa ar rīsu nūdelēm
(2)