Vistas un tomātu krēmzupa

2022-08-27 Receptes autors Worldrecipes.lv

Vistas un tomātu krēmzupa
La la la... la la la... la la laringīts, es varu "jautri " tralināt. Jā, šitais zvērs man vakar pamatīgi izbojāja mazās pietkdienas vakaru, kas solijās būt pagalam jauks. Bet nekā. Ap plkst. 22 nācās vien aut kājas un braukt uz slimnīcu. Acis sarkanas, no mutes smako izdzertās vīna glāzes, kauns pa visu ģīmi. Taču labi, ka slimnīcā mūs nepaturēja un palaida mājās. Tagad cītīgi ārstējamies. Atkal.

Šodien aprūpējot savu lazareti, secināju, ka vajag ko spēcinošu. Vīriet's aizdevies iekarot kurzemi, es uz veikalu netieku. Pārcilāju ledusskapja saturu un secinu, ka varu uzvārīt vistas zupu. Vismaz mūsmājās vistas zupas tiek uzņemtas ar sajūsmu. Arī šoreiz, kad izdomāju samudrīt šo krēmzupu, bērni prasīja papildporcijas. Tas manu sirdi silda, laikam būsim tomēr dzīvotāji.(melnais humoriņš, he he)

Sastāvdaļas

    • 1 vistas ragū vai cita buljonam paredzēta vistas daļa
    • 1 lielā(800gr) bundža ar konservētiem tomātiem
    • 5-6 vidēji lieli kartupeļi
    • 2 vidēji sīpoli
    • 2 ķiploku daivas
    • 200ml saldais krējums
    • garšvielas.

    Pagatavošana

  1. 1. Noskalojam vistas ragū un liekam katlā vārīties. Kad parādās putas, rūpīgi tās nosmeļa, kad tas izdarīts, pieberam garšvielas - sāli, piparus, lauru lapas, zaļumus.
  2. 2. Kad tas izdarīts, ļaujam uz mazas uguns vārīties. Tikmēr nomizo un sagriež sīpolus un kartupeļus. Ber iekšā zupā, pievieno arī konservētos tomātus un turpina uz mazas uguns vārīt līdz kartupeļi mīksti.
  3. Reklāma
  4. 3. Pa ilgiem laikiem izvēlētais katliņš bija par mazu. Nācās pārliet lielākā. Tā nu vāra līdz kartupeļi mīksti. Tad izķeksē novārīto ragū laukā un nokasa gaļu. Pārējos biezumus nokāš.
  5. 4. Kad tas izdarīts, atliek blenderēšanas darbi un sablenderēto masu liek atpakaļ buljonā. Pēc tam pievieno saldo krējumu, piespiež ķiploku, uzkarsē, pārbauda pēc garšas vai ir ok. un viss. Uguni griež nost un servē galdā.
  6. 5. Ātri, lēti un labi. Var jau klāt pievienot kādu apceptu filejas gabaliņu vai baltmaizes grauzdiņus. Vai piekost kādu grauzdētu siermaizi. Ja vēl kāds zaļumiņš klāt pavisam ekselenti būtu. Bet nu man nekas no tā mājās nebija. Tapēc iztikām. Taču tāpat bija labi un bērniem tik tiešām garšoja. Man ar. Nu būs pārīt's dienu ko ēst. Labu apetīti!
Vistas un tomātu krēmzupa
Vistas un tomātu krēmzupa
Vistas un tomātu krēmzupa
Vistas un tomātu krēmzupa
Vistas un tomātu krēmzupa
Vistas un tomātu krēmzupa
Vistas un tomātu krēmzupa
Vistas un tomātu krēmzupa
Vistas un tomātu krēmzupa
Vistas un tomātu krēmzupa
Vistas un tomātu krēmzupa
Vistas un tomātu krēmzupa
Vistas un tomātu krēmzupa
Vistas un tomātu krēmzupa
Vistas un tomātu krēmzupa
Vistas un tomātu krēmzupa
Vistas un tomātu krēmzupa
Vistas un tomātu krēmzupa
Vjetnamiešu zupa PHO
(1)
Krāsnī cepta ķirbja krēmzupa
(1)
Siera zupa ar pupiņām un desu
(1)
Ziedkāposta un puravu biezzupa
(1)
Pikantā vistas siera zupa ar pupiņām un ķiplokiem
(1)
Meksikāņu tomātu zupa
(1)
Jēra gaļas gulašzupa
(1)