Barojošā zaļā omlete ar spinātiem un dārzeņiem

2024-10-17 Receptes autors Olga Mežale - jauna_tu

Barojošā zaļā omlete ar spinātiem un dārzeņiem
Zaļā omlete ar dārzeņiem ir ne tikai viegla un ātra maltīte, bet arī barojošs veids, kā sākt vai noslēgt dienu. Galvenā sastāvdaļa - olas, ir lielisks olbaltumvielu avots, kas palīdz muskuļu attīstībai un atjaunošanai. Šī omlete, pateicoties spinātiem, cukini un paprikai, ir pilna ar antioksidantiem, vitamīniem un šķiedrvielām. Papildus, fetas siers piešķir vieglu sāļumu un krēmīgu tekstūru. Spināti, īpaši, ir bagāti ar dzelzi, kas uzlabo skābekļa transportu ķermenī, un C vitamīnu, kas stiprina imunitāti.

Alternatīvas sastāvdaļas

  • Olas vietā var izmantot tofu vai olu aizstājēju, lai radītu vegānisku omleti.
  • Fetas siera vietā var izvēlēties mīksto kazas sieru vai bezpiena sieru.
  • Spinātu vietā var izmantot rukolu vai mangoldu, ja nepieciešams aizvietot.

Receptes padomi

  • Ja vēlaties omleti papildināt ar kraukšķīgumu, pievienojiet dažas sēklas, piemēram, saulespuķu sēklas vai ķirbju sēklas, pirms cepšanas.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Šī omlete ir lieliska izvēle tiem, kas vēlas kontrolēt kalorijas, jo tajā ir zems kaloriju un tauku saturs. Tomēr, lai gan olas ir uzturvielām bagātas, tās satur holesterīnu, tādēļ cilvēkiem ar augstu holesterīna līmeni būtu jākonsultējas ar ārstu.

Kalorijas

  • Kopējais kaloriju skaits: aptuveni 200 kcal
  • Kalorijas vienā porcijā: aptuveni 200 kcal

Sastāvdaļas

    • Olas: 2
    • Spināti: sauja
    • Cukini: 1/2 neliela
    • Saldā paprika: 1/2
    • Fetas siers: 30 gr
    • Ķiploku pulveris: pēc garšas
    • Sāls: pēc garšas
    • Pipari: pēc garšas

    Pagatavošana

  1. 1. Dārzeņus sagriež nelielos kubiciņos, pievieno ķiploku pulveri un sāli. Apcep uz pannas 7–10 minūtes, līdz tie kļūst mīksti.
  2. 2. Olas sablendē kopā ar spinātiem, sāli un pipariem, līdz masa ir viendabīga.
  3. Reklāma
  4. 3. Olu maisījumu lej pār dārzeņiem pannā. Pārkaisi ar sadrupinātu fetas sieru un uzliec vāku.
  5. 4. Cep zem vāka uz mazas uguns 5–7 minūtes, līdz olas ir saceptas un feta ir nedaudz izkūst.
  6. 5. Omlete ir gatava! Pasniedz uzreiz, baudot tās karsto un sātīgo garšu.
  7. 6. Kopsavilkums: Šī zaļā omlete ir ideāla izvēle brokastīm vai vakariņām, nodrošinot ar nepieciešamajām uzturvielām un gardu garšu. Pateicoties dārzeņiem un olām, tā sniedz ilgstošu sāta sajūtu un palīdz uzturēt enerģiju visas dienas garumā.
Recepto autorius jauna_tu