Krēmīgs olu kultenis ar kabačiem

2024-10-16 Receptes autors Olga Mežale - jauna_tu

Krēmīgs olu kultenis ar kabačiem
Olu kultenis ar kabačiem ir lieliska izvēle ātrām un barojošām brokastīm vai vakariņām. Kabači ir sezonāls dārzenis, kas ir pilns ar uzturvielām, piemēram, vitamīnu C un kāliju, un tiem ir maz kaloriju. Apvienojumā ar olām, kas ir bagātīgs olbaltumvielu avots, šis ēdiens nodrošina pilnvērtīgu un sātīgu maltīti. Šis receptes variācijas ir populāras, jo tās ir viegli pielāgot ar dažādām piedevām, piemēram, sieru, zaļumiem vai tomātiem.

Alternatīvas sastāvdaļas

Kabaču vietā var izmantot cukini vai pat rīvētu burkānu, ja vēlaties citu garšas noti. Piens var tikt aizstāts ar augu pienu, piemēram, mandeles vai auzu pienu, ja vēlaties samazināt kaloriju vai izvairīties no laktozes.

Receptes padomi

Lai padarītu kulteni īpaši krēmīgu, pievienojiet papildu pienu vai krējumu un samaziniet temperatūru, cepot masu lēni, regulāri apmaisot. Cepot, izmantot olīveļļu vai sviestu, lai iegūtu labāku garšu un izvairītos no pārcepšanas.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Olas ir lielisks B grupas vitamīnu avots, kas veicina enerģijas ražošanu un smadzeņu darbību. Tomēr ir svarīgi atcerēties, ka šajā receptē izmantotais siers var būt bagāts ar taukiem, tāpēc, ja vēlaties veselīgāku variantu, izmantojiet mazāk taukainu sieru vai pilnībā izlaidiet to.

Kalorijas

  • Kopējās kalorijas: apmēram 320 kcal
  • Kalorijas vienā porcijā: 320 kcal 

Sastāvdaļas

    • Kabacis: 200 g
    • Olas: 2 gab.
    • Piens: 50 ml
    • Svaigi zaļumi (lociņi, dilles, kinza): pēc garšas
    • Siers: 20 g
    • Sāls: šķipsna
    • Pipari un garšvielas: pēc garšas
    • Pasniegšanai: tomāti, balzamiko mērce

    Pagatavošana

  1. 1. Sakuļ olas ar pienu, sāli un pipariem, līdz veidojas viendabīga masa.
  2. 2. Kabaci sarīvē uz rupjas rīves, tad pievieno sakapātus zaļumus.
  3. Reklāma
  4. 3. Ielej olu un piena maisījumu kabačiem, un visu rūpīgi samaisa.
  5. 4. Uzkarsē pannu ar nelielu daudzumu olīveļļas un ielej maisījumu. Lēni cep uz vidējas uguns, nepārtraukti apmaisot, lai masa sarecētu vienmērīgi.
  6. 5. Kad kultenis ir gandrīz gatavs, pārkaisi to ar rīvētu sieru un turpini cepšanu vēl dažas minūtes, līdz siers izkūst.
  7. 6. Pasniedz ar svaigiem tomātiem un balzamiko mērci.
  8. 7. Kopsavilkums: Krēmīgs olu kultenis ar kabačiem ir viegli pagatavojams un elastīgs ēdiens, ko varat pielāgot dažādām garšas vēlmēm un diētām. Tas ir lielisks olbaltumvielu un vitamīnu avots, kas ir īpaši piemērots tiem, kas vēlas sākt dienu ar sabalansētu un sātīgu maltīti.
Recepto autorius jauna_tu