Omlete ar kabačiem, tomātiem un kūpinātu bekonu

2024-10-11 Receptes autors Egija Šteinberga - food_life_style_lv

Omlete ar kabačiem, tomātiem un kūpinātu bekonu
Šī omlete ar kabačiem, tomātiem un kūpinātu bekonu ir ne tikai garšīgs un sātīgs ēdiens, bet arī lielisks veids, kā papildināt uzturu ar dažādām uzturvielām. Kabacis, viens no galvenajiem sastāvdaļām, satur daudz ūdens un šķiedrvielu, kas palīdz gremošanas sistēmai un veicina sāta sajūtu. Tomāti piešķir ēdienam antioksidantus, īpaši likopēnu, kas palīdz aizsargāt šūnas no bojājumiem. Kūpināts bekons piešķir bagātīgu garšu un proteīnus, padarot omleti par pilnvērtīgu ēdienu, kas palīdzēs saglabāt enerģijas līmeni dienas gaitā.

Alternatīvas sastāvdaļas

  • Kabacis var aizvietot ar cukini, ja tas pieejams.
  • Kūpinātu bekonu var nomainīt ar kūpinātu šķiņķi vai pat veģetāro bekonu, ja vēlams.
  • Mocarellas sieru var aizvietot ar citu sieru, piemēram, čedaru vai fetu, lai piešķirtu omletei citu garšas noti.

Receptes padomi

Lai omlete būtu gaisīga un pūkaina, ir svarīgi olas viegli sakuļot, nepārputojot. Ja vēlaties piešķirt papildu tekstūru, pievienojiet svaigus spinātus vai sēnes.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Šis ēdiens ir bagāts ar olbaltumvielām un šķiedrvielām, kas palīdz uzturēt ilgstošu sāta sajūtu un veicina muskuļu atjaunošanos. Kūpināts bekons var saturēt vairāk tauku un sāls, tāpēc to ieteicams lietot mērenībā. Līdzsvaram var pievienot svaigus dārzeņus vai salātus.

Kalorijas

  • Kopā: 450 kcal
  • Porcijā: 113 kcal 

Sastāvdaļas

    • Olas: 5 gab.
    • Kabacis: 1 neliels
    • Tomāti: 2 gab.
    • Kūpināts bekons: 50 g
    • Sīpols: 1 gab.
    • Mocarellas siers: 50 g (vai cits siers pēc izvēles)
    • Dilles un pētersīļi: neliela bunte
    • Sāls, pipari un universālā dārzeņu garšviela: pēc garšas

    Pagatavošana

  1. 1. Sīpolu un bekonu sagriež smalki un apcep uz pannas, līdz tie kļūst zeltaini un kraukšķīgi.
  2. 2. Kabaci sagriež kubiņos un pievieno pannā, cep, līdz kabacis kļūst mīksts.
  3. Reklāma
  4. 3. Tomātus sagriež un pievieno pannā, uzber sāli un piparus, nedaudz pasautē, uzliekot vāku.
  5. 4. Olas sakuļ ar universālo garšvielu, pēc tam tās pārlej pār dārzeņiem un bekonu pannā. Temperatūru samazina līdz minimumam, liek vāku un gatavo, līdz omlete sacietē.
  6. 5. Pārkaisa ar sarīvētu mocarellas sieru un sasmalcinātiem zaļumiem, ļauj sieram izkust, un omlete ir gatava.
  7. 6. Kopsavilkums: Šī omlete ar kabačiem, tomātiem un kūpinātu bekonu ir ideāli piemērota ātrām brokastīm vai pusdienām. Ēdiens ir bagāts ar olbaltumvielām un šķiedrvielām, kas nodrošina ilgu sāta sajūtu un ir vienkārši pagatavojams. Omlete ir elastīga sastāvdaļu ziņā, tāpēc var viegli pielāgot pēc garšas vēlmēm un pieejamības.
Omlete ar kabačiem, tomātiem un kūpinātu bekonu