Kā un cik ilgi jāvāra bietes?

2023-05-21 Receptes autors Worldrecipes.lv

Kā un cik ilgi jāvāra bietes?
Bietes parasti gatavo apmēram 40-50 minūtes atkarībā no bietes lieluma.

Vārāmajām bietēm jābūt vidēja lieluma (parasti ne lielākām par 10 cm diametrā) un ar plānu tumši sarkanu miziņu. Bet, lai bietes pagatavotu pareizi un garšīgi, jāievēro daži pamatnoteikumi, par kuriem mēs jums šodien pastāstīsim.

Sastāvdaļas

    • bietes
    • ūdens vārīšanai

    Pagatavošana

  1. 1. Kā pareizi pagatavot bietes? Jo lielākas bietes, jo ilgāk tās vārīsies. Bietes nevajadzētu mizot un griezt šķēlēs, jo tādējādi iztvaiko vitamīni un mikroelementi, kas ir labvēlīgi cilvēka organismam. Ieteicams mazgātas vidēja lieluma bietes vārīt apmēram 40-50 minūtes.
  2. 2. Šādi pagatavotas bietes var ēst svaigas, vārītas vai tvaicētas, kā arī marinētas. Bietes ir bagātas ar B un C grupas vitamīniem un cilvēka veselībai svarīgām minerālvielām: folijskābi, kalciju, dzelzi, magniju, fosforu, kāliju un cinku.
  3. Reklāma
  4. 3. Pirmā bietes vārīšanas metode. Classic: Gatavošanas laiks ir aptuveni divas stundas.
  5. 4. Lieciet bietes katliņā un aplejiet ar aukstu ūdeni. Ūdenim pilnībā jānosedz bietes. Ūdens nav jāsālīts. Nātrijs sacietina bietes un palēnina jau tā lēno vārīšanas procesu.
  6. 5. Novietojiet katlu ar bietēm uz vidējas uguns. Kad ūdens ir uzvārījies, samaziniet karstumu, pārklājiet katlu ar vāku un atstājiet to uz dažām stundām.
  7. 6. Lai bietes saglabātu spilgti sarkanu krāsu, ūdenim var pievienot nedaudz citrona sulas - apmēram pusi tējkarotes uz litru.
  8. 7. Ar dakšiņu var pārbaudīt, vai bietes ir pagatavotas. Ja bietes ir viegli durt, ūdeni, kurā bietes vārītas, var izliet un atdzesēt.
  9. 8. Atra bietes pagatavošanas metode. Relatīvi ātra pagatavošana:Gatavošana ilgst līdz 45-60 minūtēm.
  10. 9. Lai paātrinātu biešu vārīšanas procesu, dažas saimnieces bietes ievieto jau vārošā ūdenī un nemaz nesamazina temperatūru. Lai ūdens būtu vēl karstāks, pievieno apmēram 2-3 ēdamkarotes augu eļļas.
  11. 10. Kad bietes ir vārītas, tās vāra apmēram 30-35 minūtes, pēc tam noņem no karstuma un uz 15-25 minūtēm novieto zem auksta ūdens strūklas. Temperatūras atšķirība paātrinās dārzeņa vārīšanos un vienlaikus to atdzesēs. Priecīgu gatavošanu! :)
Kā vārīt griķus?
(1)
Kā cept lasi?
(1)
Ceptas aknas ar sīpolu mērcīti
(1)
Kimchi - korejiešu valodā kimči, skābēti kāposti
(1)
Biešu sula - recepte un ieguvumi ķermenim
(1)