Cepeškrāsnī cepta vista ar griķiem

2024-07-17 Receptes autors Zitinja - Zitinjas virtuve

Cepeškrāsnī cepta vista ar griķiem
Cepeškrāsnī cepta vista ar griķiem ir tradicionāls un vienkārši pagatavojams ēdiens, kas apvieno sulīgu vistas gaļu ar uzturvielām bagātiem griķiem. Šis ēdiens ir lieliska izvēle vakariņām, jo tajā ir apvienota vistas gaļas proteīns ar griķu šķiedrvielām, kas palīdz saglabāt sāta sajūtu un nodrošina enerģiju. Vistas gaļa ir bagāta ar olbaltumvielām, vitamīniem un minerālvielām, piemēram, B vitamīniem un dzelzi, kas ir svarīgi veselīga uztura sastāvdaļas​.

Alternatīvas sastāvdaļas

Ja vēlaties, vistas vietā var izmantot vistas šķiņķīšus vai spārniņus, un adžikas vietā varat izvēlēties citu marinādi pēc savas gaumes. Griķu vietā var izmantot kvinoju vai rīsus, taču griķi dod īpašu garšu un tekstūru šim ēdienam.

Receptes padomi

Lai griķi būtu īpaši garšīgi, iesakām izmantot mājas adžiku un saldo čili mērci marinādei. Ja vēlaties krēmīgāku konsistenci, varat pievienot saldo krējumu. Galvenais ir atrast piemērotu marinādi vistas gaļai, lai tā papildinātu griķu garšu.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Griķi ir lielisks uzturvielu avots, tajos ir daudz šķiedrvielu, magnija un antioksidantu, kas veicina sirds veselību un samazina iekaisumu risku. Vistas gaļa, savukārt, nodrošina augstas kvalitātes proteīnus, kas nepieciešami muskuļu atjaunošanai un stiprināšanai. Kopumā šis ēdiens ir sabalansēts un uzturvielām bagāts, taču jāņem vērā, ka pārāk liela sviesta daudzuma izmantošana var palielināt kaloriju daudzumu​.

Kalorijas

Kopējais kaloriju daudzums šajā ēdienā ir aptuveni 1200 kalorijas. Vienā porcijā ir aptuveni 300 kalorijas. 

Sastāvdaļas

    • Vista: 1 vesela vai gabaliņos (spārniņi, šķiņķīši utt.)
    • Griķi: 3 glāzes (apmēram 1/2 paciņas)
    • Mājas adžika: 5 ēdamkarotes
    • Saldā čili mērce: 1 ēdamkarote
    • Sviests: pēc vajadzības
    • Sāls: pēc garšas
    • Ūdens: lai nosedz griķus

    Pagatavošana

  1. 1. Vista tiek sagriezta gabaliņos un pārkaisīta ar sāli. Pievienojiet mājas adžiku un saldo čili mērci, samaisiet un ļaujiet gaļai ievilkties.
  2. 2. Cepamtraukā ielieciet sviesta piciņas, virsū beriet griķus un pievienojiet vēl sviesta piciņas. Pārlejiet griķus ar ūdeni, lai tie būtu nedaudz pārklāti.
  3. Reklāma
  4. 3. Uz griķiem kārtojiet vistas gabaliņus un ievietojiet trauku sakarsētā cepeškrāsnī. Cepiet aptuveni stundu 220 grādos.
  5. 4. Pēc 30 minūtēm pārbaudiet, vai griķiem ir pietiekami daudz ūdens. Ja nepieciešams, pielejiet vēl nedaudz ūdens. Turpiniet cept, līdz vista ir gatava.
  6. 5. Pasniedziet karstu. Ja vēlaties krēmīgāku konsistenci, varat pievienot saldo krējumu​.
  7. 6. Kopsavilkums: Cepeškrāsnī cepta vista ar griķiem ir vienkārša, taču ļoti garšīga un uzturvielām bagāta maltīte, kas piemērota gan ikdienas vakariņām, gan svētku galdam. Ar dažiem vienkāršiem soļiem varat pagatavot sulīgu vistas gaļu un garšīgus griķus, kas būs lieliska izvēle veselīgam un sātīgam ēdienam.
  8. 7. Lai labi garšo!
Cepeškrāsnī cepta vista ar griķiem
Cepeškrāsnī cepta vista ar griķiem
Cepeškrāsnī cepta vista ar griķiem
Cepeškrāsnī cepta vista ar griķiem
Cepeškrāsnī cepta vista ar griķiem
Cepeškrāsnī cepta vista ar griķiem
Cepeškrāsnī cepta vista ar griķiem
Cepeškrāsnī cepta vista ar griķiem
Cepeškrāsnī cepta vista ar griķiem
Cepeškrāsnī cepta vista ar griķiem

Pavārs

Liekās ,ka madāmai nav sajēgas par cik palielinās varītu griķu svars. 3 glāzes sausi griķi izvārot dod 2,4 kg svaru. Varbūt tās receptē minētās 3 glāzes ir šņabja glāzes?
Reply
Vistu spārniņi sojas un medus marinādē
(1)
Vistas gaļas un sēņu žuljēns
(1)
Vistas krēmzupa ar pupiņām
(1)
Cāļā gaļas iesmiņi
(1)