Cepeškrāsnī cepta vista ar griķiem ir tradicionāls un vienkārši pagatavojams ēdiens, kas apvieno sulīgu vistas gaļu ar uzturvielām bagātiem griķiem. Šis ēdiens ir lieliska izvēle vakariņām, jo tajā ir apvienota vistas gaļas proteīns ar griķu šķiedrvielām, kas palīdz saglabāt sāta sajūtu un nodrošina enerģiju. Vistas gaļa ir bagāta ar olbaltumvielām, vitamīniem un minerālvielām, piemēram, B vitamīniem un dzelzi, kas ir svarīgi veselīga uztura sastāvdaļas.
Alternatīvas sastāvdaļas
Ja vēlaties, vistas vietā var izmantot vistas šķiņķīšus vai spārniņus, un adžikas vietā varat izvēlēties citu marinādi pēc savas gaumes. Griķu vietā var izmantot kvinoju vai rīsus, taču griķi dod īpašu garšu un tekstūru šim ēdienam.
Receptes padomi
Lai griķi būtu īpaši garšīgi, iesakām izmantot mājas adžiku un saldo čili mērci marinādei. Ja vēlaties krēmīgāku konsistenci, varat pievienot saldo krējumu. Galvenais ir atrast piemērotu marinādi vistas gaļai, lai tā papildinātu griķu garšu.
Veselības ieguvumi un trūkumi
Griķi ir lielisks uzturvielu avots, tajos ir daudz šķiedrvielu, magnija un antioksidantu, kas veicina sirds veselību un samazina iekaisumu risku. Vistas gaļa, savukārt, nodrošina augstas kvalitātes proteīnus, kas nepieciešami muskuļu atjaunošanai un stiprināšanai. Kopumā šis ēdiens ir sabalansēts un uzturvielām bagāts, taču jāņem vērā, ka pārāk liela sviesta daudzuma izmantošana var palielināt kaloriju daudzumu.
Kalorijas
Kopējais kaloriju daudzums šajā ēdienā ir aptuveni 1200 kalorijas. Vienā porcijā ir aptuveni 300 kalorijas.
Pavārs
Reply