Cik ilgs laiks nepieciešams, lai pagatavotu trusi?

2023-05-31 Receptes autors Worldrecipes.lv

Cik ilgs laiks nepieciešams, lai pagatavotu trusi?
Šajā rakstā uzzināsiet, kā pareizi un cik ilgi pagatavot trusīti bērnam vai mazulim, zupai un cik ilgi pagatavot trusīti, līdz tas ir mīksts.

Šodien es centīšos jums atbildēt uz šiem jautājumiem:
- Cik ilgi jāgatavo trusis?
- Kā pagatavot trusi?
- Kā pagatavot truša gaļu bērnam vai mazulim?
- Kā pagatavot gardu zupu no truša gaļas?

Truša gaļa ir neparasts uztura produkts, kas ir ļoti garšīgs. Maigā baltā truša gaļa kvalitātes un ieguvumu ziņā neatpaliek no sarkanās gaļas. Pavāri apliecinās, ka, ievērojot visus nepieciešamos noteikumus, var atbrīvoties no gaļas specifiskās garšas un smaržas (lai gan lielākajai daļai cilvēku pasaulē tā nav problēma).

To var pagatavot visdažādākajos veidos - vārītu, ceptu un, vismaz man personīgi, visgardākais veids, kā pagatavot šo maigo truša gaļu, ir tās sautēšana.

Mēs izvēlamies pirkt svaigu truša gaļu, nevis saldētu. Pirms truša gaļas pagatavošanas to uz divām līdz trim stundām iemērc aukstā ūdenī.

Vai jūs zinājāt? Truša gaļa ir viens no uztura pamatproduktiem, tajā ir ļoti daudz olbaltumvielu, un tā ir īpaši piemērota bērniem. 100 gramu porcijā vārītas truša gaļas ir 194 kalorijas, 10,4 grami tauku un pat 25,5 grami olbaltumvielu.

Sastāvdaļas

    • Trusis
    • ūdens
    Truša gaļas recepte bērnam:
    • truša liemenis
    • Ūdens: 3 litri
    • burkāni: 1
    • sīpols: 1
    • sāls: pēc garšas
    Trušu zupai:
    • trusis: 200 grami
    • burkāni: 2
    • griķi: 0,5 glāze
    • pipari: 1
    • tomāti: 1
    • sāls
    • Pipari
    • lauru lapas
    • pētersīļi (dekorēšanai)

    Pagatavošana

  1. 1. Kā ilgi jāgatavo trusis? Visa truša pagatavošana aizņem aptuveni 1,5-2 stundas, bet šeit. Truša gabaliņu pagatavošanai nepieciešamas aptuveni 35-40 minūtes.
  2. 2. Kā pagatavot truša gaļu? Sagatavotu un sagrieztu truša gaļu ievieto katlā ar karstu ūdeni (ūdenim pilnībā jānosedz truša gaļa) un uzvāra.
  3. Reklāma
  4. 3. Buljonam pievienojiet sasmalcinātus burkānus un smalki sagrieztu sīpolu un vāriet uz vidējas uguns (katlu nosedzot) apmēram 35 minūtes (to, vai gaļa ir pagatavota, varat pārbaudīt, durt to ar dakšiņu - ja truša gaļa ir mīksta, tā ir gatava).
  5. 4. Pieredze iesaka trusi gatavot uz lēnas uguns, uzliekot vāku. Šādā veidā gaļa gatavojas ātrāk.
  6. 5. Kā pagatavot truša gaļu bērnam? Bērnu ēdienam ārsti iesaka izmantot liemeņa priekšējo daļu, kur gaļa pēc būtības ir mīkstāka. Pēc sagriešanas truša gaļa apmēram 3-4 stundas jāmērcē nesālītā ūdenī.
  7. 6. Trūkša pagatavošana bērnam: Vislabāk ir dārzeņus pievienot verdošam ūdenim kopā ar gaļu. Augstā temperatūra neļauj izdalīties truša sulām, tāpēc gaļa būs maiga un sulīga.
  8. 7. Notīriet burkānus un sīpolus.
  9. 8. Katliņā uzkarsē ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai, pievieno sagrieztu gaļu un dārzeņus un sāli.
  10. 9. Kad tas atkal sāk vārīties, samaziniet karstumu līdz vidējam.
  11. 10. Vāra truša gaļu, līdz tā kļūst mīksta (apmēram 30-40 minūtes).
  12. 11. Gatavojot trušus bērniem, nav ieteicams izmantot pikantas garšvielas un marinādes pat minimālos daudzumos. Gaļas mērcēšanai ūdens vietā var izmantot pienu vai kefīru.
  13. 12. Kā pagatavot truša gaļas zupu? Sasmalciniet truša gaļu un aplejiet ar ūdeni.
  14. 13. Pēc garšas pievienojiet sāli, piparus un lauru lapas. Vāra, noslaucot putas.
  15. 14. Kad gaļa ir mīksta, pievienojiet griķus, sasmalcinātu papriku un tomātu. Gatavojiet, līdz griķi ir izvārīti.
  16. 15. Pirms pasniegšanas zupu dekorējiet ar sasmalcinātiem pētersīļiem. Izbaudiet!
Pupiņu un maltās gaļas sautējums a la mexicano style
(2)
Cūkgaļas kiš-miš bez rozīnēm
(1)
Gaļas bumbiņas ar rīsiem saldā krējuma mērcē
(1)
Cepeškrāsnī ceptas cūkgaļas šķēles
(2)
Cūkgaļas guĻaš tomātos
(1)
Cūkgaļas un rīsu sautējums a ļa plovs
(1)
Cūkgaļa krējuma un zaļumu mērcē
(1)
Liellops vīnā
(1)
Liellops marinādē tomātu mērcē
(1)
Liellopa ribiņas sinepju mērcē
(1)