Kartupeļu un gaileņu sacepums ar saldo krējumu

2022-09-20 Receptes autors Worldrecipes.eu

Kartupeļu un gaileņu sacepums ar saldo krējumu
Labs vakars!

Mājās pilnīgs iztukšītis. Jā, lūk tik tālu esam nodzīvojušies, ka ledusskapī jāmeklē pakārušos peli. Sen tā nav bijis, bet ilgi jau ar tā nebūs. Akurāt, rīt jau viss mainīsies, bet pēdējā laikā mēs cītīgi tukšojām ledusskapi un jaunus krājumus negādājām. Savā ziņā tas ir ļoti labi, jo noēdās vasarā šmorētās ziemas šmores. Vakar uzkūlās Milēdija pirms tam noprasot, kas vakariņās. Zupa, no biešu zupas sagataves. Ēda un slavēja, slavēja un ēda. Šodien darbā sēdēju un domāju, ko lai gatavo. Uz veikalu vilkties ir baiss slinkums. Ledusskapī netālu no pakārušās peles stāv vientuļa saldā krējuma paciņa. Pustukša. Vajadzētu tā kā to izlietot. Un te nu nāca prātā saldētavas krājumi. Ehh, vilkšu laukā pēdējo gaileņu paku un gatavošu vien augšā. Tikai ko? Mērci? Ai nē... labāk visu kopā, sacepumu.

Registered and logged in users see less ads.

Ingredients

    • kartupeļi
    • gailenes
    • nedaudz žāvētas gaļas
    • sīpoli
    • nedaudz siers
    • šķipsna muskatrieksta
    • saldā krējuma
    • sāls

    Recipe Directions

  1. 1. Daudzumi, viss atkarīgs no tā, cik daudz ir konkrētā produkta. Un cik daudz ēdāji. Neliela piezīme. Ideāli, ja ir miltainie ātri vārāmie kartupeļi. Man bija šķirne - Laura, tie paliek stingri līdz pēdējam, bet šajā sacepumā prasās no ātri gatavajiem kartupeļiem - putras kartupeļiem.
  2. 2. Ja tādu nav, tad jādara sekojošais. Nomizo, sagriež šķēles apmēram 1-2mm biezumā un liek katlā. Lej ūdeni, pieber sāli un liek vārīties. Kā sāk vārīties, tad uzņem laiku - 5-10minūtes. Kartupeļiem jābūt pusgataviem. Nokāš un pievieno šķipsniņu muskatrieksta.
  3. Reklāma
  4. 3. Bet, ja kartupeļi ir no miltaino gala, tad var iztikt bez vārīšanas.
  5. 4. Žāvēto gaļiņu sagriež gabaliņos, ber uz pannas. Pievieno smalki sagrieztus sīpolus un viegliņām apcep, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.
  6. 5. Pēc tam pievieno svaigas vai saldētas gailenes. Saldētās karsē līdz izkusušas un kārtīgi uzsilušas. Svaigās cep, līdz iztvaikojis lielākā daļa šķidruma. Pievieno sāli, ja nepieciešams un tad pievieno kartupeļiem. Kārtīgi samaisa.
  7. 6. Kārto cepamtraukā, ik pa brītiņam aplaistot nedaudz ar saldo krējumu. Uzrīvē nedaudz siera un liek 200grādos kādas 30minūtes cepties. Ja kartupeļi iepriekš nevārīti, tad cepšanas ilgums var būt ilgāks.
  8. 7. Nu lūk, nekādas revolūcijas, bet zin, ka garšos labi. Labu apetīti!
Kartupeļu un gaileņu sacepums ar saldo krējumu
Kartupeļu un gaileņu sacepums ar saldo krējumu
Kartupeļu un gaileņu sacepums ar saldo krējumu
Kartupeļu un gaileņu sacepums ar saldo krējumu
Kartupeļu un gaileņu sacepums ar saldo krējumu
Kartupeļu un gaileņu sacepums ar saldo krējumu
Kartupeļu un gaileņu sacepums ar saldo krējumu
Kartupeļu un gaileņu sacepums ar saldo krējumu
Kartupeļu un gaileņu sacepums ar saldo krējumu
Kartupeļu un gaileņu sacepums ar saldo krējumu
Kartupeļu un gaileņu sacepums ar saldo krējumu
Kartupeļu un gaileņu sacepums ar saldo krējumu
Kartupeļu un gaileņu sacepums ar saldo krējumu
Kartupeļu un gaileņu sacepums ar saldo krējumu
Kartupeļu un gaileņu sacepums ar saldo krējumu
Kartupeļu daiviņas cepeškrāsnī
(1)
Kreptīgie atmiņu salāti no Vācijas ar kartupeļiem
(1)