1. Liekam vārīties makaronus. Kā tas darāms, tas tā kā visiem zināms.
2. Tad nu gatavojam mērci. Smalki sakapājam sīpolu un ķiplokus un liekam sakarsētā pannā cepties. Ja ir kāda taukviela, tad to nedaudz pieliekam klāt.
Reklāma
3. Es izlīdzējos ar pikucīti sviesta.Kamēr cepas sīpols ar ķiploku, kubiciņos sagriežam sieru.
4. Sīpolu ar ķiploku apcepam līdz zeltainam brūnumam.
5. Tad pievienojam saldo krējumu un ļaujam saldajam krējumam uzkarst, bet nevārīt.
6. Tad pievienojam sieru un maisot karsējam, līdz siers izkusis.
7. Kad siers ir izkusis, pievienojam kariju un kārtīgi samaisam. Pagaršojam vai pēc garšas labi. Neaizmirstam pievienot sāli. Ja mājās ir kāds zaļums, piemēram pētersīlis, tad to sakapājam un pievienojam klāt.
8. Šoreiz mana vecā galva aizmirsa. Tapēc iztiku bez. Toties siers bija ar zaļumiem.
9. Kad pēc garšas liekas labi, liekam klāt garneles. Samaisam un ļaujam mērcei uzmest burbuli. Tikko tas sagaidīts, griežam uguni nost.
10. Tikmēr nokāšam makaronus un praktiski maltīte ir gatava. Es mērci lēju klāt makaroniem, taču var pasniegt arī atsevišķi.
11. Protams, ja vēlamies izvirtības, pārkaisam ar kādu cieto sieru, apberam ar zaļumiņiem. Šoreiz man šādas izvirtības izpalika. Laika ziņā, mērce pagatavojama makaronu vārīšanas laikā ~ 25-30min.