Pasta ar vistu, spinātiem un tomātiem

2024-06-15 Receptes autors Worldrecipes.lv

Pasta ar vistu, spinātiem un tomātiem
Šodienas recepte ir Pasta ar vistu, spinātiem un tomātiem - lieliska izvēle gardām un sātīgām vakariņām. Šis ēdiens ne tikai priecēs jūsu garšas kārpiņas, bet arī nodrošinās organismu ar būtiskām uzturvielām. Vistas gaļa ir bagāta ar proteīniem, kas veicina muskuļu atjaunošanos un stiprināšanu, kamēr spināti ir lielisks dzelzs un vitamīnu avots, kas palīdz uzturēt enerģijas līmeni un veicina veselīgu imūnsistēmu. Savukārt tomāti ir pilni ar antioksidantiem, kas palīdz cīnīties pret brīvajiem radikāļiem organismā.

Alternatīvas sastāvdaļas:

- Vistas gaļu var aizvietot ar tītaru vai cūkgaļas fileju, lai iegūtu dažādus garšu profilus.
- Spinātus var aizstāt ar rukolu vai mangoldu.
- Cherry tomātiņu vietā var izmantot saulē kaltētus tomātus vai sagrieztus svaigus tomātus.

Sastāvdaļas

    • Vistu šķiņķīši (atkauloti): 4 gab. (var aizvietot ar fileju)
    • Cherry tomātiņi: 200 g
    • Sīpols: 1 vidējs
    • Ķiploki: 2 daiviņas
    • Spināti: 2 lielas saujas
    • Saldais krējums: 200 ml
    • Cietais siers: 100 g
    • Saldā čili mērce: 2 ēd.k.
    • Sāls un pipari pēc garšas
    • Pasta (tagliatelle): 250 g

    Pagatavošana

  1. 1. Pasta: 250 - Liekam katlu uz uguns un vāram ūdeni, kurā uzvārīsim pastu.
  2. 2. Sīpols: 1 vidējs - Kamēr vārās ūdens, smalki sakapājam sīpolus un ķiplokus. Katlā, kur gatavosim mērci, ielej nedaudz eļļas un viegli apcep sīpolus ar ķiplokiem.
  3. Reklāma
  4. 3. Vistas gaļa: 4 gab. - Kamēr cepas sīpoli, nelielos gabalos sagriežam vistu un tad pievienojam klāt sīpoliem. Pārkaisām ar sāli, pipariem un 2 palielām ēdamkarotēm čili mērces. Vāks virsū un lai vista gatavojas 15-20 minūtes.
  5. 4. Spināti: 2 lielas saujas - Kad vista gatava, pievienojam spinātus un karsējam 5 minūtes. Tad pievienojam uz pusēm sagrieztus tomātus. Uzreiz lejam klāt saldo krējumu un karsējam līdz virums sāk vārīties.
  6. 5. Cietais siers: 100 g - Nenogriežot uguni, pievienojam tikko novārīto pastu un maisot beram klāt sarīvētu cieto sieru. Pakarsējam 3-4 minūtes un griežam uguni nost. Ļaujam apmēram tikpat ilgi pastai savilkties ar mērci un servējam galdā.
  7. 6. Nobeigums: Šī garšīgā un sātīgā maltīte ir ātri pagatavojama un piemērota jebkurai dienai. Papildus vistas gaļas un dārzeņu bagātīgajam uzturvērtībai, tas arī nodrošinās jūs ar nepieciešamo enerģiju un vitamīniem, lai uzturētu veselīgu dzīvesveidu. Lai labi garšo!
Pasta ar vistu, spinātiem un tomātiem
Pasta ar vistu, spinātiem un tomātiem
Pasta ar vistu, spinātiem un tomātiem
Pasta ar vistu, spinātiem un tomātiem
Pasta ar vistu, spinātiem un tomātiem
Pasta ar vistu, spinātiem un tomātiem
Pasta ar vistu, spinātiem un tomātiem
Pasta ar vistu, spinātiem un tomātiem
Pasta ar vistu, spinātiem un tomātiem
Pasta ar vistu, spinātiem un tomātiem
Pasta ar vistu, spinātiem un tomātiem
Pasta ar vistu, spinātiem un tomātiem
Pasta ar vistu, spinātiem un tomātiem
Pasta ar vistu, spinātiem un tomātiem
Pasta ar vistu, spinātiem un tomātiem
Pasta ar vistu, spinātiem un tomātiem
Pildīti makaroni ar šķiņķi un sieru
(1)
Vistas fileja ar dārzeņiem un wok nūdelēm
(1)
Tomātu zupa ar pildītiem makaroniem
(1)