Makaroni ar faršu, tomātiem un sieru

2023-05-04 Receptes autors Worldrecipes.lv

Makaroni ar faršu, tomātiem un sieru
Pareizs, bet ļoti garšīgs veids, kā pagatavot makaronus ar cūkgaļas malto gaļu, tomātiem un sieru. Ja nevēlaties ēst cūkgaļu, varat pagatavot arī ar liellopa gaļas malto gaļu.

Sastāvdaļas

    • makaroni
    • malta gaļa (izmantota cūkgaļas maltā gaļa)
    • sīpoli
    • tomāti
    • tomātu mērce
    • iecienītākās garšvielas
    • rīvēts cietais siers (pasniegšanai)
    • zaļumi (pasniegšanai)

    Pagatavošana

  1. 1. Pieteikumi pirms gatavošanas: Lai ēdiens būtu garšīgāks, cūkgaļas malto gaļu samaliet paši, nevis izmantojiet veikalā pirktu cūkgaļas malto gaļu, kas nebūs tik laba. :)
  2. malta cūkgaļa
  3. 2. Piezīme: Izmantojiet visu sastāvdaļu daudzumu atkarībā no tā, ko vēlaties, un ēdāju skaita. Dažiem cilvēkiem patīk vairāk makaronu, citiem - vairāk maltas gaļas.
  4. Reklāma
  5. 3. Kamēr makaroni vārās (saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma), pagatavojiet mērci. Sīpolu smalki sagrieziet
  6. smalki sagriezts sīpols
  7. 4. Sīpolu apcep pannā.
  8. pannā apceptus sīpolus.
  9. 5. Pēc tam pannā pievienojiet malto gaļu un ar lāpstiņu to sasmalciniet, lai nebūtu gabaliņu.
  10. 6. Kad gaļa vairs nav sarkana, pievienojiet smalki sagrieztus tomātus. Gatavojiet uz vidējas uguns, līdz tomāti kļūst mīksti.
  11. 7. Pievienojiet sāli, piparus un citas garšvielas pēc izvēles (es izmantoju oregano, paprikas pulveri un čilli piparus - man tie šeit šķiet ideāli).
  12. 8. Pievienojiet apmēram 3-4 ēdamkarotes tomātu mērces (vai pēc garšas). Samaisa un dažas minūtes vāra uz lēnas uguns, lai iztvaicētu liekais ūdens.
  13. 9. Pēc tam novietojiet pagatavotos makaronus uz šķīvja. Pārlej makaronus ar mērci un pasniedz. Var dekorēt ar garšaugiem un/vai pārkaisīt ar rīvētu sieru.
Pasta ar vistu, spinātiem un tomātiem
(1)
Pasta ar dārzeņiem, vistu un saldo krējumu
(1)
Pasta ar spinātiem un garnelēm
(1)
Spagetti ar "bolognese" mērci
(1)