Rīsu sacepums ar dārzeņiem un žāvētu gaļu ir ne tikai sātīgs un garšīgs ēdiens, bet arī lielisks veids, kā izmantot vakardienas atlikušos rīsus un citus ledusskapī atrodamos produktus. Šis ēdiens ir lielisks vakariņām, jo tas ir viegli pagatavojams un bagāts ar dažādām uzturvielām, kas nepieciešamas mūsu ikdienas uzturā. Galvenā sastāvdaļa - rīsi - nodrošina organismam nepieciešamo enerģiju un ir lielisks ogļhidrātu avots. Dārzeņi piešķir ēdienam svaigumu un krāsainību, bet žāvētā gaļa piedod izteiksmīgu garšu un proteīnu devu.
Alternatīvas sastāvdaļas
Ja nav pieejama žāvēta gaļa, to var aizstāt ar kūpinātu vistas gaļu vai pat veģetārām alternatīvām, piemēram, sēnēm vai tofu. Papriku var aizstāt ar kabačiem vai brokoļiem, savukārt konservēto tomātu vietā var izmantot svaigus tomātus vai tomātu mērci.
Receptes padomi
Lai padarītu ēdienu vēl veselīgāku, var izmantot brūnos rīsus vai kvinoju, kas ir bagātāki ar šķiedrvielām. Tāpat var pievienot svaigas garšvielas, piemēram, baziliku vai pētersīļus, kas piešķirs ēdienam papildus aromātu un vitamīnus.
Veselības ieguvumi un trūkumi
Šis sacepums ir bagāts ar proteīniem un dārzeņos esošajiem vitamīniem, kas stiprina imūnsistēmu un nodrošina nepieciešamo enerģiju. Tomēr, ja tiek izmantots daudz siera un saldais krējums, jāuzmanās no augsta kaloriju un piesātināto tauku daudzuma.
Kalorijas
Kalorijas kopā: 1800 kcal Kalorijas porcijā: 450 kcal