Rīsu sacepums ar dārzeņiem un žāvētu gaļu

2024-07-15 Receptes autors Zitinja - Zitinjas virtuve

Rīsu sacepums ar dārzeņiem un žāvētu gaļu
Rīsu sacepums ar dārzeņiem un žāvētu gaļu ir ne tikai sātīgs un garšīgs ēdiens, bet arī lielisks veids, kā izmantot vakardienas atlikušos rīsus un citus ledusskapī atrodamos produktus. Šis ēdiens ir lielisks vakariņām, jo tas ir viegli pagatavojams un bagāts ar dažādām uzturvielām, kas nepieciešamas mūsu ikdienas uzturā. Galvenā sastāvdaļa - rīsi - nodrošina organismam nepieciešamo enerģiju un ir lielisks ogļhidrātu avots. Dārzeņi piešķir ēdienam svaigumu un krāsainību, bet žāvētā gaļa piedod izteiksmīgu garšu un proteīnu devu.

Alternatīvas sastāvdaļas

Ja nav pieejama žāvēta gaļa, to var aizstāt ar kūpinātu vistas gaļu vai pat veģetārām alternatīvām, piemēram, sēnēm vai tofu. Papriku var aizstāt ar kabačiem vai brokoļiem, savukārt konservēto tomātu vietā var izmantot svaigus tomātus vai tomātu mērci.

Receptes padomi

Lai padarītu ēdienu vēl veselīgāku, var izmantot brūnos rīsus vai kvinoju, kas ir bagātāki ar šķiedrvielām. Tāpat var pievienot svaigas garšvielas, piemēram, baziliku vai pētersīļus, kas piešķirs ēdienam papildus aromātu un vitamīnus.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Šis sacepums ir bagāts ar proteīniem un dārzeņos esošajiem vitamīniem, kas stiprina imūnsistēmu un nodrošina nepieciešamo enerģiju. Tomēr, ja tiek izmantots daudz siera un saldais krējums, jāuzmanās no augsta kaloriju un piesātināto tauku daudzuma.

Kalorijas

Kalorijas kopā: 1800 kcal Kalorijas porcijā: 450 kcal 

Sastāvdaļas

    • Rīsi: 1-2 glāzes
    • Žāvēta gaļa: 200g
    • Paprika: 1 vidēji liela
    • Konservēti tomāti: 1 mazā bundžiņa
    • Burkāns: 1 vidēji liels
    • Sīpols: 1 vidēji liels
    • Ķiploku daivas: 2
    • Saldais krējums: 200ml
    • Siers: 200g
    • Sāls: pēc garšas
    • Pipari: pēc garšas
    • Eļļa: cepšanai

    Pagatavošana

  1. 1. Ja rīsi vēl nav novārīti, tos vāra līdz mīksti un kārto cepeštraukā, kas iepriekš ieziests ar eļļu.
  2. 2. Burkānu sarīvē uz rupjās rīves un apcep pannā 3-4 minūtes. Pievieno sagrieztu papriku un sautē vēl 5-7 minūtes, tad pievieno konservētos tomātus, nolejot lieko šķidrumu. Pievieno sāli, piparus un sautē uz lēnas uguns 10 minūtes.
  3. Reklāma
  4. 3. Žāvēto gaļu sagriež gabalos un cep atsevišķā pannā. Pievieno sagrieztu sīpolu un cep 5-10 minūtes. Sasmalcina ķiploku un pievieno gaļai un dārzeņiem pēdējās minūtēs.
  5. 4. Sarīvē sieru un pusi sajauc ar saldo krējumu, to pārlej pāri rīsiem.
  6. 5. Pievieno dārzeņus, tad gaļu un pārkaisa ar atlikušo sarīvēto sieru.
  7. 6. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C un cep sacepumu 20-25 minūtes, līdz virspuse kļūst zeltaina un kraukšķīga.
  8. 7. Kopsavilkums: Rīsu sacepums ar dārzeņiem un žāvētu gaļu ir vienkārši pagatavojams, sātīgs un garšīgs ēdiens, kas ir lieliski piemērots vakariņām. Izmantojot dažādus dārzeņus un alternatīvas sastāvdaļas, šo sacepumu var pielāgot jebkuram gaumei un uztura prasībām.
  9. 8. Ceru, ka šī bagātinātā un optimizētā versija būs noderīga un garda!
Rīsu sacepums ar dārzeņiem un žāvētu gaļu
Rīsu sacepums ar dārzeņiem un žāvētu gaļu
Rīsu sacepums ar dārzeņiem un žāvētu gaļu
Rīsu sacepums ar dārzeņiem un žāvētu gaļu
Rīsu sacepums ar dārzeņiem un žāvētu gaļu
Rīsu sacepums ar dārzeņiem un žāvētu gaļu
Rīsu sacepums ar dārzeņiem un žāvētu gaļu
Rīsu sacepums ar dārzeņiem un žāvētu gaļu
Rīsu sacepums ar dārzeņiem un žāvētu gaļu
Rīsu sacepums ar dārzeņiem un žāvētu gaļu
Rīsu sacepums ar dārzeņiem un žāvētu gaļu
Rīsu sacepums ar dārzeņiem un žāvētu gaļu
Rīsu sacepums ar dārzeņiem un žāvētu gaļu
Rīsu sacepums ar dārzeņiem un žāvētu gaļu
Rīsu sacepums ar dārzeņiem un žāvētu gaļu
Rīsu sacepums ar dārzeņiem un žāvētu gaļu
Rīsu sacepums ar dārzeņiem un žāvētu gaļu
Rīsu sacepums ar dārzeņiem un žāvētu gaļu
Rīsu sacepums ar dārzeņiem un žāvētu gaļu
Rīsu sacepums ar dārzeņiem un žāvētu gaļu
Rīsu sacepums ar dārzeņiem un žāvētu gaļu
Rīsu sacepums ar dārzeņiem un žāvētu gaļu
Rīsu sacepums ar dārzeņiem un žāvētu gaļu
Kartupeļu sacepums ar malto gaļu
(1)
Kabaču - maltās gaļas sacepums
(1)