Kabaču - maltās gaļas sacepums

2024-10-09 Receptes autors Olga Mežale - jauna_tu

Kabaču - maltās gaļas sacepums
Kabači ir uzturvielām bagāti dārzeņi, kas ir pilni ar vitamīniem un minerālvielām, piemēram, C vitamīnu, kāliju un šķiedrvielām. Tie palīdz uzturēt sirds veselību un ir viegli sagremojami, kas padara tos ideāli piemērotus dažādiem ēdieniem. Šajā receptē kabači lieliski papildina maltās gaļas sacepumu, piešķirot tam sulīgumu un izcilu garšu.

Alternatīvas sastāvdaļas

Ja nav pieejami kabači, tos var aizstāt ar baklažāniem vai pat cukini. Maltās gaļas vietā var izmantot vistas filejas vai tofu, lai iegūtu mazāk kaloriju un vieglāku garšu. Tomātu vietā var izmantot paprikas, savukārt siera vietā - vegānisko sieru, ja vēlaties šo sacepumu piemērot vegāniem.

Receptes padomi

Pirms kabaču pievienošanas ieteicams tos labi nospiest, lai izvairītos no liekā šķidruma. Ja vēlaties izteiktāku garšu, pievienojiet nedaudz ķiploku pulvera un paprikas. Lai iegūtu krēmīgāku tekstūru, var pievienot nedaudz skābā krējuma vai piena.

Veselības ieguvumi un trūkumi

Šis sacepums ir piemērots tiem, kuri vēlas uzņemt vairāk šķiedrvielu un olbaltumvielu. Kabači ir bagāti ar antioksidantiem, kas veicina imūnsistēmas darbību. Maltā gaļa nodrošina organismu ar neaizvietojamajām aminoskābēm, taču to var aizstāt ar augu izcelsmes alternatīvām, lai samazinātu piesātināto tauku daudzumu.

Kalorijas

  • Kopā: aptuveni 750 kcal
  • Vienā porcijā: aptuveni 190 kcal 

Sastāvdaļas

    • Kabacis: 700 gr
    • Maltā gaļa (vai vistas fileja): 500 gr
    • Olas: 2 gb
    • Tomāti: 2 gb
    • Burkāni (nelieli): 2 gb
    • Sīpols: 1 gb
    • Siers: 70 gr
    • Sāls, pipari, garšvielas (paprika, ķiploku granulas): pēc garšas
    • Zaļumi (pētersīļi): pēc izvēles

    Pagatavošana

  1. 1. Kabaci sarīvē uz rupjas rīves un pārkaisa ar sāli. Pēc 10 minūtēm nospiež lieko šķidrumu.
  2. 2. Sīpolu sakapā un burkānus sarīvē. Abu dārzeņus apcep pannā aptuveni 5 minūtes, līdz tie kļūst mīksti.
  3. Reklāma
  4. 3. Tomātus sagriež nelielos kubiņos, bet sieru sarīvē.
  5. 4. Maltai gaļai pievieno olas, kabačus, saceptos dārzeņus, garšvielas un zaļumus. Visu labi samaisa.
  6. 5. Gatavo masu liek cepamajā formā un izlīdzina. Cep 185 grādos aptuveni 45 minūtes.
  7. 6. Pārkaisa ar sieru un dekorē ar tomātiem. Cep vēl 10 minūtes, līdz siers izkūst un apbrūnē.
  8. 7. Kopsavilkums: Šis kabaču un maltās gaļas sacepums ir viegli pagatavojams, sātīgs un uzturvielām bagāts ēdiens. Izmantojot kabačus, ēdiens kļūst sulīgāks un veselīgāks, un tas būs lieliski piemērots gan pusdienām, gan vakariņām.
Kabaču - maltās gaļas sacepums
Kabaču - maltās gaļas sacepums
Recepto autorius jauna_tu
Ar malto gaļu pildīti baklažāni
(1)
Kartupeļu sacepums ar malto gaļu
(1)
Mājas burgers - hamburgers recepte ar gaļu
(1)
Pildīti kabači ar malto gaļu
(1)
Načo sacepums ar malto gaļu un ananasiem
(1)
Tako ar malto gaļu
(1)
Spagetti ar "bolognese" mērci
(1)