Kartupeļu sacepums ar malto gaļu

2024-06-10 Receptes autors Worldrecipes.lv

Kartupeļu sacepums ar malto gaļu
Kartupeļu sacepums ar malto gaļu ir klasisks latviešu ēdiens, kas ir ne tikai sātīgs un gardēžiem piemērots, bet arī viegli pagatavojams. Šis ēdiens atgādina bērnības dienas, kad to baudījām mājās vai bērnudārzā. Kartupeļi ir galvenā sastāvdaļa, un tiem ir liela nozīme mūsu uzturā, jo tie nodrošina organismu ar enerģiju, vitamīniem un minerālvielām. Turklāt, kartupeļi ir lielisks šķiedrvielu avots, kas palīdz uzlabot gremošanas sistēmu un samazina holesterīna līmeni.

Papildu sastāvdaļu ieteikumi:

Lai dažādotu sacepumu, varat pievienot dažādus dārzeņus, piemēram, burkānus, papriku vai tomātus. Arī siera piedeva var būt interesants papildinājums, lai piešķirtu ēdienam īpašu garšu un tekstūru.

Sastāvdaļas

    • 1 kg kartupeļu
    • ~ 700 g maltās gaļas (vista un liellops)
    • 1 vidēji liels sīpols
    • 2 ķiploku daivas
    • 6 ēd. karotes skāba krējuma
    • 100 ml piena
    • Šķipsna kartupeļu garšvielas
    • Sāls, cukurs, pipari

    Pagatavošana

  1. 1. Kartupeļu sagatavošana: Nomizojiet un sagrieziet kartupeļus. Pārlejiet ar ūdeni, pievienojiet sāli un vāriet līdz tie ir mīksti.
  2. 2. Gaļas sagatavošana: Kamēr kartupeļi vārās, sakapājiet sīpolu un ķiplokus, apcepiet tos nelielā eļļas daudzumā līdz caurspīdīgiem. Pievienojiet malto gaļu, sāli, piparus un nedaudz cukuru, apcepiet līdz gaļa gatava. Pievienojiet 3 ēd. karotes skāba krējuma un karsējiet, līdz lielākā daļa šķidruma iztvaicējusi.
  3. Reklāma
  4. 3. Kartupeļu biezenis: Kad kartupeļi ir mīksti, nokāšiet tos un rūpīgi saspaidiet ar stampiņu. Pievienojiet šķipsnu kartupeļu garšvielas un 100 ml auksta piena. Rūpīgi samaisiet līdz biezputras konsistencei.
  5. 4. Sacepuma kārtošana: Ietaukojiet cepamo trauku. Izklājiet pusi kartupeļu biezeņa traukā, tad kārtu ar malto gaļu un atkal kartupeļu biezeni. Pārlejiet ar maisījumu no divām sakultām olām un 3 ēd. karotēm skāba krējuma.
  6. 5. Cepšana: Cepiet iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 30 minūtes.
  7. 6. Pasniegšana: Servējiet ar skābu krējumu un marinētu gurķi.
  8. 7. Šis ēdiens ir lielisks veids, kā izmantot atlikušos kartupeļus un maltu gaļu, radot gardu un barojošu maltīti visai ģimenei. Labu apetīti!
Kartupeļu sacepums ar malto gaļu
Kartupeļu sacepums ar malto gaļu
Kartupeļu sacepums ar malto gaļu
Kartupeļu sacepums ar malto gaļu
Kartupeļu sacepums ar malto gaļu
Kartupeļu sacepums ar malto gaļu
Kartupeļu sacepums ar malto gaļu
Kartupeļu sacepums ar malto gaļu
Kartupeļu sacepums ar malto gaļu
Kartupeļu sacepums ar malto gaļu
Kartupeļu sacepums ar malto gaļu
Kartupeļu sacepums ar malto gaļu
Kartupeļu sacepums ar malto gaļu
Kartupeļu sacepums ar malto gaļu
Kartupeļu sacepums ar malto gaļu
Kartupeļu sacepums ar malto gaļu
Kartupeļu sacepums ar malto gaļu
Kartupeļu sacepums ar malto gaļu
Kartupeļu sacepums ar malto gaļu
Buljona pīrādziņi ar gaļu
(2)
Pildīti kabači ar malto gaļu
(1)
Kotletes kotletītes
(1)
Kotletes no putnu gaļas
(1)
Spagetti ar "bolognese" mērci
(1)
Rīsu sacepums ar malto gaļu un dārzeņiem
(1)
Načo sacepums ar malto gaļu un ananasiem
(1)