Kartupeļu sacepums ar malto gaļu ir klasisks latviešu ēdiens, kas ir ne tikai sātīgs un gardēžiem piemērots, bet arī viegli pagatavojams. Šis ēdiens atgādina bērnības dienas, kad to baudījām mājās vai bērnudārzā. Kartupeļi ir galvenā sastāvdaļa, un tiem ir liela nozīme mūsu uzturā, jo tie nodrošina organismu ar enerģiju, vitamīniem un minerālvielām. Turklāt, kartupeļi ir lielisks šķiedrvielu avots, kas palīdz uzlabot gremošanas sistēmu un samazina holesterīna līmeni.
Papildu sastāvdaļu ieteikumi:
Lai dažādotu sacepumu, varat pievienot dažādus dārzeņus, piemēram, burkānus, papriku vai tomātus. Arī siera piedeva var būt interesants papildinājums, lai piešķirtu ēdienam īpašu garšu un tekstūru.