Dārzeņu sacepums ar cukini, tomātiem, baklažāniem un sieru

2022-08-31 Receptes autors Worldrecipes.lv

Dārzeņu sacepums ar cukini, tomātiem, baklažāniem un sieru
Kad tad citad, ja ne tagad? Es to par dārzeņu jauno ražu. Garšos arī gaļēdājiem, jo šo sacepumu var ēst kā piedevu, piemēram, cepetim.

Sastāvdaļas

    • 1 cukīni
    • 2 tomāti
    • ½ baklažāna
    • 2 sīpoli
    • 3 ķiploka daiviņas
    • sāls
    • garšaugi – pēc vēlēšanās /timiāns, oregano. baziliks, rozmarīns/
    • siers – pēc vēlēšanās /man mocarella/

    Pagatavošana

  1. 1. Baklažānu sagriež šķēlēs, pēc tam mazākos gabaliņos. Saliek traukā un pārkaisa ar sāli, atstāj uz kādu pusstundu.
  2. 2. Pēc tam noskalo aukstā ūdenī un nosusina ar papīra dvieli.
  3. Reklāma
  4. 3. Sīpolu un ķiploku sasmalcina, apcep un pārliek cepamtraukā. Tajā pašā pannā apcep baklažāna gabaliņus.
  5. 4. Gatavus ber virsū sīpoliem un ķiplokiem, sajauc un pārkaisa ar sāli.
  6. 5. Tomātus un cukīni sagriež ripās un pamīšus liek virsū baklažānu kārtai. Pārkaisa zaļumus, sāli, mazliet aprasina ar olīveļļu. Cep 200C ~30 minūtes.
  7. 6. Beigās uzliek siera gabaliņus un cep līdz tas izkusis.
Siera rauši
(2)
Veģetārās enčiladas ar pupiņām un kukurūzu
(1)
Amerikāņu pankūkas vegāniem
(1)
Ātrie vareņiki
(1)
Baklažāni - baklažānu parmigiana
(1)
Cepti dārzeņi cepeškrāsnī
(1)
Indijas aunazirņu sautējums - karijs ar kokosriekstu pienu
(1)